Yunus Emre’nin “Bir Gönül Yapamazsan, Yıkıp Viran Eyleme” sözlerinin yer aldığı “Kardeşlik” çeşmesi ve 15 Temmuz şehidimiz Mustafa Cambaz’ın anısına yaptırılan çeşme ve anıt soru önergesi olarak Yunanistan Parlamentosu’na taşındı.
Yunus Emre’nin “Bir Gönül Yapamazsan, Yıkıp Viran Eyleme” sözlerinin Türkçe-Yunanca yer aldığı ve Batı Trakya’nın Rodop ilinin Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı ve Beldiye merkezinin de bulunduğu Şirkeli köyündeki “Kardeşlik” çeşmesi ve çeşmenin yanıbaşında bulunan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında şehit olan Yeni Şafak gazetesi foto muhabiri Mustafa Cambaz anısına yaptırılan küçük bir anıt bir soru önergesiyle Yunanistan Parlamentosu’na taşındı.
Yunan Parlamentosu’nda Bağımsız Milletvekili olarak bulunan ve aşırı sağ eğilimleriyle bilinen ve tanınan Konstantinos Bogdanos, yukarıda belirtildiği üzere bu konuyu bir soru önergesiyle Parlamento’ya taşıdı.
Bu olay sonrasında devreye giren Yunan basını konuyu Yunanistan geneline duyurmak üzere kolları sıvadı.
BİRLİK gazetesi olarak Sirkeli köyüne giderek, Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet tarafından yaptırılan bu “Kardeşlik” çesmesini 15 Temmuz şehidimiz Mustafa Cambaz anısına yaptırılan küçük anıtı sizler için görüntüledik.
Burası Batı Trakya, burada herşey sorun!
Görülsün ki, Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde yaşayan Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının çeşme yaptırmak, Türkçe yazı yazmak, hatta ve hatta Yunanca dahi yazmak yasak olsa gerek. Dünyanın değişik ülkelerinde, bu durumda Anavatan Türkiye’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında görevi başında şehit düşen kardeşimiz Mustafa Cambaz’ı ve buna benzer durumlarda ülkemiz Yunanistan için Balkan Savaşı sırasında veya İkinci Dünya Savaşı sırasında da şehitlerimizi anmak dahi ciddi bir sorun. Anamazsınız! Türkçe yazamazsınız? Bunları yaparsanız konu birşekilde Atina’da Parlamento’ya kadar taşınır.
Bu konu ile ilgili hazırladığımız videoyu İlhan Tahsin’in yorumuyla izleyebilirsiniz.
Geri 2009 yılına gidelim
Gelin hep birlikte 2009 yılına ve tarihi yağlı güreşlerin yapıldığı Seçek Yaylası’na gidelim. O dönemin Bölge Genel Sekreteri Stamatis’in emriyle KÜLTÜREL SOYKIRIM gerçekleşmişti.
Mehmet Hilmi Çeşmesi yerlebir edildi!
24 Temmuz 2009 tarihinde Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Batı Trakya Türk Azınlığı’nın önemli isimlerinden öğretmen Mehmet Hilmi adına Seçek yaylasında yaptırılan çeşme, Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreterliği’ne ait iş makineleri tarafından yıkıldı.
Genel Sekreter Stamatis’in emri ile yıkılan çeşme Batı Trakya Türkleri’nin milli ve dini değerlerine yapılan bir saldırı olarak kayda geçti. Böylece Stamatis Kültürel Soykırımcı bir devlet yetkilisi olarak adını tarihe yazdırdı.
O dönemin SEÇEK Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ali Pencal, 2009 yılında Mehmet Hilmi Çeşmesi ile ilgili olarak beş kez yargılandı bunu da hatırlamakta fayda var.
Milletvekili “ELİNARAS” Bogdanos’un “MARİFETLİ” işi!