Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamasından Rahatsız Oldu

Yunanistan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamasından Rahatsız Oldu

1
0

Yunanistan, NATO’nun yayınladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama yazısından rahatsız oldu ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e yazılı bir protesto yazısı gönderdi.

LANDCOM’un mesajında, önce Türkçe ve büyük harflerle “ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN” ardından da İngilizce şekilde, “LANDCOM olarak, ev sahibi ulusun Zafer ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutluyoruz. Bu özel anlamlı günde, misafirperverliği için Türkiye’ye şükranlarımızı sunarız. Türkiye, 1952’de üyesi olduğu NATO’da çok sayıda operasyonlarda ve tatbikatlarda yer almış, askerleri de daima ileri derecede profesyonellik ve kararlılık göstermişlerdir. Türkiye ve NATO birlikte daha güçlü, daha güvenlidir” ifadeleri kullanıldı.

LANDCOM geçen yıl da 30 Ağustos’ta da benzer bir mesaj yayınlamış, ancak Atina’nın tepkileri üzerine daha sonra geri çekmişti.

Atina’daki Diplomatik kaynaklara göre, İzmir’de bulunan NATO Kara Kuvvetleri Karargahının 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama yazısı yayınlamasından sonra Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın talimatı üzerine Yunanistan’ın NATO Daimi Temsilcisi, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e yazılı bir protesto gönderdi.

Yazıda, “Türkiye Silahlı Kuvvetlerinin milli gününü müttefik bir ülkeye karşı kazanılan zafer gününe bağlamak kabul edilemez” olarak değerlendiriliyor.

Bilindiği üzere 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye’de bir Zafer Bayramı olarak kutlanırken, Yunanistan’da ise “Küçük Asya Felaketi” hatta son yıllara “Felaket” tanımlaması rafa kaldırılarak sözde “Soykırım” olarak matem şeklinde anılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz