Ana Sayfa Yunanistan Haber F-35’ler Atina’ya Geldi

F-35’ler Atina’ya Geldi

2
0

2-3 Eylül tarihleri arasında Atina’nın yaklaşık 40 km Kuzeyinde bulunan Tanagra hava üssünde gerçekleşecek olan 11. Atina Uçuş Haftası 2023’ün bu yılki organizasyonunun en önemli katılımlarından biri Amerikan Hava Kuvvetleri’ne ait üç adet F-35 savaş uçağının yer alması.

Atina Uçuş Haftası 2023 organizasyon komitesi başkanı Panagiotis Podimatas, organizasyona yönelik yaptığı açıklamada, “Bugün, Atina Uçuş Haftası 2023’ün son 11 yılın en güçlü günlerinden biriydi. Atina Uçuş Haftası yöneticileri olarak Amerikan F-35’lerini Yunanistan’a getirebildiğimiz için mutluyuz. İnsanların bu muhteşem uçağın tüm uçuş yeteneklerini görüp pilotlarla konuşarak ödüllendirileceğini düşünüyoruz.” Dedi.

Özellikle bu yılki gçsterilere şu ülkelerden uçuş timleri katılıyor:

Amerika‘dan F-35, Fransa’dan Rafale, Belçika ve Danimarka’dan Solo F-16’lar, Yunan F-16 takımları “Zeus” ve “Daedalos”, Suudi Arabistan’dan Saudi Hawks’ın yanı sıra iki Suudi Typhoon, Arap Emirlikleri’nden Fursan, İspanyol Patrulla Aguila ile İsviçre ve Belçika’dan takımlar, Kavala’dan akrobasi ekibi, İtalya’dan ise ilk kez engelli pilotlardan oluşan bir ekip geliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz