Ana Sayfa Yunanistan Haber Atina Basını Türk Azınlıkla İlgili Saçmalamaya Devam Ediyor

Atina Basını Türk Azınlıkla İlgili Saçmalamaya Devam Ediyor

1
0

Yunan basını, “Türkiye, Müslüman azınlık üzerindeki etkisini artırmak için yangınlardan yararlanmaya çalıştı” başlığıyla bir haber yaptı.

Real News gazetesi, diplomatik kaynaklara dayandırdığı bir haberde, Türkiye’nin Dedeağaç bölgesindeki yangınlardan faydalanarak Batı Trakya’daki Müslüman Türk Azınlık üzerindeki etkisini artırmakta acele etmesinin bir sansasyon yarattığını ileri sürüyor.

Haberde, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal’ın, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios’a bir mesaj gönderdiği ve yangınlarla mücadele etmek üzere bir grup Türk itfaiyecinin yardıma hazır olduğunu bildirdiği ileri sürülüyor.

Haberin içeriğinde hatta Başkonsolosun Türk itfaiyecileri Dedeağaç havaalanına bizzat gidip karşılamayı teklif ettiği belirtilirken, Yunan tarafının bu teklifi, Batı Trakya’daki Azınlık üzerinde Türkiye’yi güçlendirme girişimi olarak yorumlandığı değerlendirmesi yapılarak teklifi kabul etmediği ifade ediliyor.

Şimdi Atina basınına ve özellikle böyle bir haberi kaleme alan bahsekonu gazeteye şunu soruyoruz; Türkiye’de meydana gelen depremlerde yardım etmek üzere bölgeye giden Yunanistan ekibini neden kabul etti?

Haberde de belirtildiği üzere, böyle bir süreç yaşanmışsa eğer yangınlara müdahalede Türkiye’nin yardım teklifi neden kabul etmedi?

Yunan basını neden her konuyu Batı Trakya’daki Türk Azınlık ve Başkonsolosluk ile ilişkilendiriyor?

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz