Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan Ukraynalı F-16 Pilotlarını Eğitmeye Hazır

Yunanistan Ukraynalı F-16 Pilotlarını Eğitmeye Hazır

1
0

Bakan Dendias: “Yunanistan F-16 pilotları eğitiminin yanı sıra Ukrayna silahlı kuvvetlerinin eğitimine de yardım etmeye hazır.”

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, AB’nin gayri resmi savunma Bakanları konseyinin toplandığı Toledo’dan yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın F-16 pilotlarının eğitiminin yanı sıra Ukrayna silahlı kuvvetlerinin eğitimine de yardım etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Bakan Dendias Toledo’dan yaptığı açıklamada şu paylaşımda bulundu:

“Yunanistan’ın Ukrayna’ya, özellikle Ukrayna silahlı kuvvetlerinin eğitimi ve mühimmat ve AB Askeri Yardım Misyonu’nun faaliyetlerine katkıda bulunmaya hazır olma konusunda sağladığı önemli savunma yardımından da bahsettim.

Ukrayna konusundaki tartışmalar sırasında Yunanistan’ın her türlü revizyonizme ve uluslararası hukuk kurallarının ihlaline karşı ilkesel konumunun altını çizdim. Ülkemizin düzenlediği Ukrayna Cumhurbaşkanı ve Batı Balkan ülkeleri liderleri toplantısında Ukrayna’ya ne kadar süre olursa olsun güçlü desteğin ifade edildiğini vurguladım.

Avrupa Barış Mekanizması’nın Ukrayna’ya sağladığı yardımın artırılmasının, AB özerkliği için önemli bir adım olan Avrupa savunma sanayisinin güçlendirilmesinin ve AB’nin Ukrayna’ya yönelik güvenlik taahhütleri konusunda derinlemesine tartışmanın önemini vurguladım.”

Yunan “Kiriakatiki Dimokratia” gazetesine göre, “Ukrayna’ya verilen kesintisiz destek, öncelikle Yunanistan’ı Rusya’ya karşı yürütülen “savaşta” Avrupa’nın ön cephesi haline getirdiği için siyasi olarak, ikincisi de oldukça derin bir şekilde elini cebine soktuğu için mali açıdan da ülkeye (Yunanistan’a) pahalıya mal oluyor. Spesifik olarak, yaklaşık 1.500 uçuş saati için temel eğitimin maliyeti 900.000.000 Euro’ya ulaşacak.” İfadeleri kullanılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz