Ana Sayfa Batı Trakya Haber Azınlık Anadilini Konuşmayı Yazmayı Size Mi Soracak? Siz Kim Oluyorsunuz Ya?

Azınlık Anadilini Konuşmayı Yazmayı Size Mi Soracak? Siz Kim Oluyorsunuz Ya?

21
0

Yunanistan’da Yunan basını artık hepten ipin ucunu kaçırdı ve Batı Trakya’da yaşayan Türk toplumunun anadilini konuşmasına ve Türkçeyi yazıda kullanımına da takmış vaziyette.

O zaman İstanbul’daki Rumlar da, Arnavutluk’taki Rum Azınlık da Yunanca anadilini konuşup yazmasınlar bakalım bu hoşunuza gidecek mi?

Kaldı ki, Arnavutluk’un içinde yaşayan Yunanlılar, Yunanistan’ın milli bayramlarında Yunanistan bayraklarını dalğalanıyor, köylerin girişlerinde tabelalarda Yunanca yazıyor, eeee, bu hoşunuza gidiyor da, Batı Trakya’da resmi bir statüye sahip ve uluslararası ve ikili anlaşmalarla Yunanistan’a emanet edilmiş Müslüman Türk Azınlık kendi değerleri ve anadili olan Türkçeyi konuşamayacak mı? yazamayacak mı? nedir sizin zorunuz Batı Trakya’daki bu insanlarla yahu! Alıp veremediğiniz nedir?

Utanın!!! Utanın!!! İşinize gelince “Ellines Muslumani”, işinize gelmeyince “Ekso i Turki apo tin Thraki” diye yazıyor ve avaz avaz bağırıyorsunuz.

Yunan basını! Yok öyle papuç bırakmak! Bu Türk Azınlık Türkçe de konuşacak! Türkçe de yazacak! Yunanca da konuşacak! Yunanca da yazacak!  Yaşadığı ülkeye saygı çerçevesinde, yasaları ihlal etmeden hakkıyla yaşayacak. Ne isterseniz yazın, nasıl isterseniz saldırın umurumuzda olmaz! Bunu böyle bilin!

Yassıköy (İasmos) Belediye Başkanı Önder Mümin veya herhangi bir Başkan veya Türk siyasetçiyi size asla yem edip yedirmeyeceğiz! Her daim kursağınızda kalacak!

Ey Yunan basını! Uyanın, hastalık seviyesinde “Türk” “Türkiye” gibi kelimelere karşı alerjiniz, takıntılarınız, psikolojik bozukluğunuz var. Yıl 2021, kime, hangi hakla anadilini yasaklamaya kalkıyorsunuz siz? Kimsiniz siz ya? Ne dilde konuşacağımıza yazacağımıza siz mi karar vereceksiniz? Hadi be, hadi ordan!!!

Akıllı olun, Yunanistan denilen bu güzel ülkede değişik ırk, din ve dile sahip olan insanlara yönelik ayrıştırıcı, ötekileştirici haberler yaparak dışlayacağınıza kucaklayan haberler yapın! İşinizi doğru yapın, basın ilkelerine bağlı kalın.

İnsan olun! İnsana değer verin. Sanki siz gökten zembille indiniz. Siz kendinizi ne zannediyorsunuz ya?  Hepimiz aynı gök kubbenin altında yaşıyoruz bu deneme dünyasında, yazık değil mi bu kin ve anlamsız nefretinizin kurbanı oluyorsunuz?

Düştüğünüz duruma inanın acıyorum hem de çoooookkkk!!!! Sabahtan sonraki günün sabahına kadar “non-stop” Türkler ve Türkiye ile yatıp kalkıyorsunuz. Kurtulun artık, eğer kurtulamıyorsanız yardımcı olalım!

Son olarak, bu Azınlığın kimliği vardır, dili de vardır ve nasıl konuşup nasıl yazacağını size sormayacak, siz kendi derdinize bakın. Ne olur bizimle uğraşmayın, bizden korkmayın! Korkulacak bir Azınlık olduğumuzu gördünüz mü ki?

Ülkemiz Yunanistan’a hangi kötülüğü yaptık bu güne kadar? O kadar baskılara maruz kalmamıza, haksızlıklara uğramamıza rağmen yine de ihanet etmedik bunu unutmayın.

Hatırlayın, işinize geldiğinde Batı Trakya’daki Azınlığı Avrupa’ya ve dünyaya örnek olarak gösteriyorsunuz. İşinize gelmeyin ce de yerden yere vuruyorsunuz. Kendinizle çelişkili oluyorsunuz.

Seçin, Batı Trakya’daki Azınlıkla ilgili kendinize yalan söylemeye devam mı edeceksiniz? veya doğruyu söyleyip rahatlayacak mısınız?

Yazık, Yunanistan’ı savunalım, “eyvah elden gidiyor” derken daha çok batırıyorsunuz haberiniz olsun……

Θράκη: Δήμαρχος παρουσιάζει χρηματοδοτήσεις από το ελληνικό κράτος στα τούρκικα

Στο ίδιο μοτίβο, ο δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης – Είναι ο ίδιος που έλεγε ότι ο Δήμος του «θα αγκαλιάσει τη μητέρα πατρίδα»

Δήμαρχος ελληνικού δήμου, προβάλλει στα social media σημαντική χρηματοδότησή που εξασφάλισε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην τουρκική γλώσσα!

Ο λόγος για τον δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν, o οποίος χρησιμοποιεί την τουρκική γλώσσα στα κοινωνικά δίκτυα, σε μια προσπάθεια επιβολής της στη δημόσια διοίκηση, παράλληλα με την ελληνική. Ο ίδιος μάλιστα προβάλλεται και ως Yassıköy Belediye Başkanı. Δηλαδή δήμαρχος του Ιάσμου (Yassıköy) στα τουρκικά.

Πρόσφατα ο δήμος Ιάσμου, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση» του Πράσινου Ταμείου – που υλοποιεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας- εξασφαλίζοντας 170.000 ευρώ για την προμήθεια 10 ημιυπόγειων κάδων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

pentapostagma

Arnavutluk’taki Yunanlıların yaşadığı bölgede Kuzey Epir’den fotoğraflar.

Yorum sizin!

Ancak Batı Trakya’da aynısını yapmaya kalsak eyvah! Kıyamet kopar! basın olarak topa tutarsınız…..

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz