Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar ABTTF YÖNETİM KURULU WİTTEN’DEKİ GENEL MERKEZ’DE TOPLANDI

ABTTF YÖNETİM KURULU WİTTEN’DEKİ GENEL MERKEZ’DE TOPLANDI

24
0

ABTTF Yönetim Kurulu 14 Mayıs 2016 tarihli ABTTF Tüzük Değişikliği Genel Kurulu’nu değerlendirdi, genel kurulda yaşananların bazı sosyal paylaşım ağları ve azınlık haber sitelerine yanlış duyurulduğunu belirtti

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 19. Dönem Yönetim Kurulu, 15 Mayıs 2016 tarihinde 4. Olağan Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Witten’deki ABTTF Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda ABTTF Yönetim Kurulu gündem çerçevesinde ilk olarak 14 Mayıs 2016 tarihli ABTTF Tüzük Değişikliği Genel Kurulu’nu değerlendirdiler. ABTTF Yönetim Kurulu, Tüzük Değişikliği Genel Kurulu’nda tüzüğün bazı maddelerinin değiştirilmesi ve genel kurula ilişkin diğer gelişmeleri görüştü.

Genel kurul sırasında ve sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin olarak ABTTF Yönetim Kurulu, “ABTTF Tüzük Değişikliği Genel Kurulu’nda tüzüğün bazı maddelerinin değiştirilmesi konusunun görüşülmesi ve oylanması esnasında bazı üye derneklerin kurulu terk etmelerini genel kurula yapılmış bir saygısızlık olarak görüyoruz.

Demokratik bir şekilde yapılan oylamada çıkan sonucu kabul etmeyen bu derneklerimiz genel kurulu terk etmekle demokratik tepkilerini göstermiş olsalar da yaşananlar hepimiz için üzüntü vericidir. Genel kurulda yaşananlar sosyal paylaşım ağları ile bazı azınlık haber sitelerine yanlış şekilde duyurulmuştur. Bu mecralarda adı geçen bazı dernekler ABTTF üyesi olmamalarına rağmen üye olarak gösterilmiştir. Genel kurulu terk eden derneklerin kendi aralarında birleşerek alternatif bir oluşum kurmayı planladıkları yönündeki açıklamalar Federasyon’umuzun birlik ve beraberliği açısından tehlikelidir. Ayrıca genel kurula katılamayan üye derneklerin de adı geçen alternatif oluşumda yer alıyormuş gibi lanse edilmesi yanlıştır.” şeklinde açıklama yaptı.

ABTTF Yönetim Kurulu, “Genel kurul sonrasında yaşanan üzücü durum nihayetinde Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Dışişleri Bakanlığı konumundaki Federasyon’umuza zarar vermektedir. Kimse unutmamalıdır ki Batı Trakya Türk Azınlığı davası kişisel nitelikte olamayacak kadar büyük ve değerlidir. Genel kurulu terk eden dernek yöneticileri, ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ile olan kişisel sorunlarına derneklerini de alet ederek dernekleri kendi hesapları ve çıkarları doğrultusunda kullanmaktadır. Kişisel sorunlardan kaynaklanan bu düşmanca tavra son vererek herkes asıl amaca, yani Batı Trakya davasına odaklanmalı ve bunun için çalışmalıdır.” açıklamasında bulundu.

Yaz tatili başlangıcına dek gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar görüşüldü.

Diğer gündem maddesi olarak ABTTF Yönetim Kurulu,  bir önceki toplantının yapıldığı 6 Şubat 2016 ile 15 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen uluslararası girişimleri değerlendirdi, yaz tatili başlangıcı olan Temmuz 2016’ya dek gerçekleştirmesi öngörülen uluslararası çalışmaları ve girişimleri görüştü.

ABTTF’ye yeni üye: Lippstadt Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği.

ABTTF Yönetim Kurulu, Lippstadt Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği’nin ABTTF’ye üyelik başvurusunu görüşerek karara bağladı. ABTTF Yönetim Kurulu’nun oybirliği ile aldığı karar ile Lippstadt Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği’nin 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren ABTTF üyesi olmasına karar verildi.

Volkan Hüseyin ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu’nun yeni üyesi oldu.

Son olarak ABTTF Yönetim Kurulu, Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi Volkan Hüseyin’in ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu’na üyelik başvurusunu görüşerek onayladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz