Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar Levent Sadık Ahmet, Brüksel’de Pamukla İlgili Toplantıya Katıldı

Levent Sadık Ahmet, Brüksel’de Pamukla İlgili Toplantıya Katıldı

5
0

Levent Sadık Ahmet, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen EU Cotton toplantısına katıldı.

DEİK Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet, European Cotton Alliance tarafından Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen EU Cotton toplantısına katıldı. Pamuk sektöründe uygulanmaya konulan yenilikleri yakından takip ederek, Batı Trakya’daki pamuk üreticilerine yönelik bilgilendirmeyi amaçlayan işadamı Levent Sadık Ahmet, üreticilerin kalite konusunda üretim aşamasında nelere dikkat etmeleri konusunda yardımcı olmayı hedefliyor.

Aynı zamanda, gerçekleştirilen oturuma Yunanistan Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı Makis Voridis, Yunanistan Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri ve eski Bakanlardan Vasilis Kokkalis de hazır bulundu. Levent Sadık Ahmet, bu önemli toplantıda Yunanistan heyetiyle de bire bir sohbet etme fırsatı buldu.

Oturumun konusu, Avrupa Birliği’nde üretilen ürüne kimlik veren Avrupa Pamuk Markasının “Eucotton” tanıtımı. Avrupa Pamuk Markası “Eucotton”un tanıtımı “Avrupa Pamuk İttifakı” Başkanı Andonis Siarkos tarafından yapıldı.

Bu yıl “Eucotton” markası, AB tarafından çırçırlarda paketlenen ürüne eşlik ediyor. Çırçırlarda çalışılan pamukların kullanımı hakkında tüketiciyi tam olarak bilgilendirmek ve ürünün değer zincirinin tüm aşamalarında nihai giyim ürünlerine varıncaya kadar uzanacağı ifade ediliyor. Böylece tüketici üretilen pamuğun geçtiği tüm aşamalarını takip etmiş olacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz