Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HATİM MERASİMLERİ DEVAM EDİYOR

HATİM MERASİMLERİ DEVAM EDİYOR

26
0

İskeçe Seçilmiş Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Karaköy, Sakarkaya ve Elmalı Kur’an Kurslarının  hatim merasimleri büyük coşkuyla gerçekleşti.

14 Mayıs Cumartesi günü sabah saatlerinde Karaköy ve Elmalı’da dualar eşliğinde Kurban kesimi gerçekleşti. Elmalı Kurban kesimi merasimine  Faziletli Müftü Ahmet METE, Karaköy Kurban kesimine de Vaizler Grubu Başkanı Şaban Kurt ve kalabalık cemaat katıldı. 

15 Mayıs Pazar günü yapılan hatim törenlerine Müftü Ahmet Mete ve beraberindeki heyet sırasıyle önce Karaköy, sonra Sakarkaya ve son olarak da Elmalı’daki hatim törenine katıldı. Heyette Müftü Mete’nin yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Davut Ocak, Milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt, Elmalı hatmine ayrıca Gümülcine ve İskeçe Ziraat Bankası Müdürleri de katıldı.

Hatim merasimlerimde Müftü Mete’nin yaptığı konuşmalarda birlik ve beraberlik çağrısının yanısıra, çocuklarımızı yarınlara iyi hazırlamak için çok iyi bir şekilde yetiştirmemiz gerektiğini vurguladı. Hatim Törenlerinde ayrıca Muavin Konsolos, Milletvekili ve Belediye Başkanı da birer selamlama konuşması yaparak hocaları, velileri ve öğrencileri tebrik ettiler.

Hatim merasimlerinin ardından törenlere katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.

15 Mayıs Pazar günü ayrıca Para Mahallesi ve Basaykova Kur’an Kursları öğrencilerinin de dar çerçevede bir hatim töreni gerçekleştirdiler. Bu hatim törenlerine köy halkının yanı sıra Para’ Mahalle Hatim Merasimine Müftü Efendi, Basaykova Hatim Merasimine de vazilerden Cavit Karabıyıklı katıldı.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz