Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar İSKEÇE İLİ SÖPA MEZUNU ÖĞRETMENLER DERNEĞİ’NDEN EĞİTİM YILI SONU MESAJI

İSKEÇE İLİ SÖPA MEZUNU ÖĞRETMENLER DERNEĞİ’NDEN EĞİTİM YILI SONU MESAJI

18
0

İskeçe İli SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği eğitim yılı sonu dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Saygıdeğer öğretmenler, sevgili öğrenciler, değerli anne-babalar;

Yorucu bir yılın sonrasında öğrenciler, öğretmenler ve veliler olarak hem dinlenme hem de başarı seviyesini değerlendirme aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Zorluklarla geçen bir eğitim yılını arkamızda bırakıp ufuktaki ve gelecekteki yeni ümitler ve yeni beklentilerle yeni ders yılını bekleyeceğiz.

Bir eğitim-öğretim yılı sonu demek öğretmenlerin, öğrencilerin ve ebeveynlerin kendilerini değerlendirmek için en uygun olan zaman demekir. Yaz tatili gerek öğrenci ve öğretmenler gerekse de veliler terafından en iyi şekilde değerlendirilmeli, gelecek yıl için mümkün oldukça daha fazla enerji depolanmalıdır. Bu yıl alınan notlardan memnun olmayan öğrenciler ve öğretmenler yaz tatilini fırsat bilip eksiklerini tamamlamalıdır.

Çoçuğunuzun karnesi, annebabanın karnesi olduğu gibi aynı zamanda okulun karnesidir, öğretmenlerin karnesidir, ailedeki diğer fertlerin karnesidir, öğrencilerin okul dışı birlikte zaman geçirdiği arkadaşlarının karnesidir, kısacası bu karne öğrenci ile ilgili olan hepimizin karnesidir.

Saygıdeğer öğretmenler, öğrencilerimizin aldığı karnelerin bizim de karnelerimiz olduğunu unutmayalım. Onların karnelerindeki notların, bizim de başarımızı yansıttığını göz önünde bulunduralım. Hatalarımızı tespit edip bunları düzeltelim. Gelecek eğitim yılı için kendimizi en iyi şekilde hazırlayalım. Eksikliklerimizi görelim ve bunları giderelim. Çağdaş ve başarılı bir eğitim için kendimizi yetiştirelim.

Sevgili öğrenciler, bu yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmeye özen gösterin. Eksiklikleriniz, hatalarınız varsa bunları yaz tatili boyunca aşmaya çalışın. Oyun oynamayı, arkadaşlarınızla gezmeyi, ailenizle vakit geçirmeyi, eğlenmeyi kendinize prensip edinin. Ama bunları yaparken de insanın en yakın arkadaşı, dostu olan kitabı ihmal etmeyin. Çünkü o gerçek bir dost, gerçek bir arkadaş, gerçek bir yol göstericidir.

Değerli veliler, sizlerin de en az bir öğrenci ve bir öğretmen kadar yorulduğunuzun farkındayız. Öğrenci ve öğretmenler kadar en az sizlerin de güzel bir tatil hak ettiğinizin kanaatindeyiz. Tatilinizi yaparken çocuklarınıza kitap okuyarak örnek olmayı unutmayalım.

Bu duygu ve düşüncülerle tüm öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve anne-babaların güzel, sağlıklı ve mutlu bir yaz tatili geçirmelerini temenni ediyoruz.”

Y.K Adına Genel Sekreter Başkan

Seyhan MOLLA Ali AHME HOCA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz