Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar ALİ ÇAVUŞ ALMANYA’DAKİ DERNEKLERİ ZİYARETİNE DEVAM EDİYOR

ALİ ÇAVUŞ ALMANYA’DAKİ DERNEKLERİ ZİYARETİNE DEVAM EDİYOR

16
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve ekibi, 23 Haziran Pazar günü Bavyera Eyaleti’nin Münih şehrinde bulunan Batı Trakya Türkleri Derneği ile Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’ni ziyaret ettiler.

Konuyla ilgili olarak DEB Partisi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“58. FUEN Kongresi’nden sonra Almanya’ya geçen DEB Partisi Heyeti, Almanya’daki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneklerine bir dizi ziyaretler gerçekleştiriyor.

Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Sebat Karamustafa, Yönetim Kurulu Üyeleri ile soydaşlar tarafından karşılanan DEB Partisi Heyeti’ne, ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Başkan Yardımcıları Cengiz İsmail ve Engin İsmail, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kasap ile eski Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Mümin eşlik ettiler.

Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği’nde DEB Partisi Genel Başkanı  Mustafa Ali Çavuş yaptığı konuşmada, DEB Partisi’nin 2010 yılında başlattığı yapılanma sürecini, partinin çalışmalarını, projelerini ve geleceğe dönük hedeflerini anlattı. Son dönemde ABTTF ile yapılan işbirliği protokolü sonrasında uluslararası etkinliklere hız verildiğinin altını çizdi. Dernek Başkanı Sebat Karamustafa da Almanya’daki derneklerin daha etkili çalışması ve insanlarımızın derneklerine daha fazla sahip çıkmaları için derneklere nasıl görevler düştüğü hususunda bilgiler verdi.

Daha sonra Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’ne geçen Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş,  Dernek Başkanı Erdoğan Hocaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile soydaşlar tarafından karşılandı.

Genel Başkan burada da DEB Partisi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. DEB Partisi’nin FUEN üyeliğini anlattı, Dernek Başkanı da Batı Trakya Türklerinin Almanya’daki durumlarını anlattı ve dernek çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş günün anısına her iki dernek başkanına birer plaket takdim etti.“

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz