Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA SÜRÜCÜ BELGELERİNDE YENİ UYGULAMA

YUNANİSTAN’DA SÜRÜCÜ BELGELERİNDE YENİ UYGULAMA

21
0

Yunanistan’da sürücü belgelerine yeni uygulama getiriliyor. Yeni sürücü belgesi verilişi 51/2013 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Yunan mevzuatı Avrupa ile uyumlu hale getiriliyor.

Pratikte bu ne demek oluyor; bundan böyle Yunanistan’da sürücü belgesi almanın daha zor ve pahalı olacağı anlamına geliyor.

Getililecek olan değişikliklerden biri, halen uygulanmakta olan mecburi 20 saatlik dersin yeni uygulamayla 25 olacağı belirtiliyor.

Buna paralel olarak sürücü belgelerinde şimdiye kadar olmayan yeni kategoriler oluşturuluyor.

SÜRÜCÜ BELGELERİ DAHA DA PAHALI OLUYOR

Yeni sürücü belgesi almak bundan sonra daha da pahalı olacak. Her yeni adayın yatırdığı dosyanın içinde bulunan harç parası (Paravolo) zamlı olacak. Buna ek olarak sürücü adayının doktorlar tarafından muayenesi de farklı olacak. Bu uygulamaya bundan böyle ulaştırma birimi katılmıyor.

SÜRÜCÜ BELGELERİ 15 YILDA YENİLENECEK

Yeni uygulamayla bundan böyle araç sürücü belgeleri her 15 yılda bir yenilenecek. Şimdiye kadar yürürlükte olan 65 yaş uygulaması rafa kalkıyor.

İKİ YENİ KATEGORİ

Profesionel sürücü belgelerine şimdiye kadar olmayan iki yeni kategori getiriliyor. 7.5 ton ağırlığa kadarΓ1 kategorisi getirilirken, 16 kişilik yolcu otobüsünü kullanmak ise Δ1 kategorisine dahil ediliyor.         

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz