Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “PONTUSLULAR ARASINDA 250.000 EURO NEREYE GİTTİ” KAVGASI

“PONTUSLULAR ARASINDA 250.000 EURO NEREYE GİTTİ” KAVGASI

13
0

“Yunanistan Pontuslular Federasyonu”nda 250.000 euro nereye gitti kavgası devam ediyor. Kontra News gazetesinde yer alan bir habere göre, Federasyondan istifa eden Başkan Epaminonta Fahantidi’den sonra kavganın yeni seçilen Başkan Yannis Andoniadis döneminde devam ettiği belirtiliyor.

Kavganın sebebinin ise, 2007 yılında Başkan Yorgos Parharidis döneminde Avrupa Birliği programlarından (12/06/2007 ΔΕΠΠ/Α/ΦΙΝ/2618)alınan 250.000 euro olduğu ifade ediliyor. O dönem “Yunanistan Pontuslular Federasyonu” tarafından alınan bu paranın, Eski Sovyetler Birliği’nden Yunanistan’da yerleşen Yunan asıllıların (Rosopontios) entegrasyonunda kullanılmak üzere değişik bölgelerde kültürel etkinlikler düzenlenmesi öngörüldüğü belirtiliyor.

Ancak eski Başkan Yorgos Parharidis’in istifasının ardından patlak veren olay bu günlerde Eski Sovyetler Birliği’nden Yunanistan’da yerleşen Yunan asıllılar ve Yunanistan’da yaşayan Karadenizli Yunanlılar (Pontuslular) arasında anlaşmazlığa yol açtı.

“1 Euro Dahi Görmedim”

Eski Sovyetler Birliği’nden Yunanistan’da yerleşen Yunan asıllıların Dernek Başkanı Yannis Zelilof, “Yunanistan Pontuslular Federasyonu”nda temsilci olduğu dönemde böyle bir şeyden haberdar edilmediğini ileri sürdü. Zelilof, “bir yıl önce böyle bir proğramın var olduğunu duymuştum, ancak bizi Federasyon’dan herhangi bir kişi hiçbir zaman haberdar etmedi. Ben şahsen 1 euro görmedim” dediği ifade ediliyor.

Öte yandan “Yunanistan Pontuslular Federasyonu” çiçeği burnunda yeni Başkanı Yannis Andoniadis ise, Federasyonun aldığı tüm maddi ve manevi yardımların kayıtlarda mevcut olduğunu ve gerekli belgelerin Federasyonda var olduğunu ileri sürdü. Andoniadis konu ile ilgili bir soru üzerine, “federasyonun para alması için ilgili Bakanlıktan gerekli kontroller yapıldı ve paralar gitmesi gerektiği yere gitti” diyerek kavgaya son noktayı koydu. Konu ile ilgili eski Başkan Parharidis yorum yapmak istemediğini ve olayı araştıran gazeteci Hrisa Kiriaku’yu yeni Başkan Andoniadis’e yönlendirdiği ifade ediliyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz