Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜTÜNCÜLER İÇİN KARAR ALDILAR!

TÜTÜNCÜLER İÇİN KARAR ALDILAR!

23
0

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclisi toplantısında, Yunanistan Tütün Kooperatifleri Birliği’nin tütün üreticileri icin hükümetten talep ettikleri istekleri görüşüldü ve bazı kararlar alınıldı.

Yunanistan Tütün Kooperatifleri Birliği’nin 31/10/2017 tarihli dilekçesi üzerine 29/11/2017 tarihinde gerçekleşen Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclisi toplantısında, Yunanistan Tütün Kooperatifleri Birliği’nin tütün üreticileri icin hükümetten talep ettikleri istekleri görüşüldü.

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclisi, tütün üreticilerinin yıllardır yaşadıkları problemleri göz önünde bulundurarak, bölgesel ve ulusal ekonomiye büyük katkısı olan tütün üreticileri için oybirliği ile toplantıda şu kararları aldı:

1-Vergi indirimi taleplerine tam destek verilmiştir.

2-Tarım işlerinde çalışan dönemlik yabancı işçilerin sigorta sisteminin kesin ve net bir çözüme kavuşturulması istenmiştir. Mevcut sistemin (ergosimo) aynı şekilde devam etmesinin çiftçiler açısından faydalı olacağı belirtilmiştir. Bu sistemle çiftçiler işçilere ödenilen maaşları harcama olarak gösterebiliyor ve vergisel açıdan tanınmasını sağlayabiliyor.

3-Dezavantajlı ve dağlık bölgelerde zor şartlar altında çalışan binlerce aile için tek ürün olan tütüne destek primlerinin devam etmesini talep edilmiştir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz