Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN “CİHATÇILAR ORDUSU” MU KURUYOR?

YUNANİSTAN “CİHATÇILAR ORDUSU” MU KURUYOR?

31
0

Yunanistan “Cihatçılar Ordusu” mu kuruyor? “Epir’li Cihatçılar” gece gündüz demeden Dağ’da Bayır’da silahlı eğitim yapıyor! (tatbikattan çok özel fotolar).

Yunanistan’da bazı haber siteleri onları “Epir’li Cihatçılar” olarak adlandırıyor. Onlar, gece gündüz demeden Dağ’da Bayır’da silahlı eğitim yapıyor. Bu yakıştırma onlara sakal, kılık kıyafetlerinden dolayı yakıştırılıyor.

10 Aralık 2017 Pazar günü, Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alkiviadis Stefanis Epir bölgesinde konuşlanan 8. Mekanize Tugay’ını ziyaret etti. Komutan Stefanis, Kalpaki Ulusal Etnik Muhafız Taburu’nun yaptığı askeri tatbikatı izledi.

130 kişilik Kalpaki Ulusal Etnik Muhafız Taburu ve yedeklerin birlikte yaptıkları eğitim ve tatbikatta hazırlık, organizasyon ve icra etme yeteneğinin en yüksek seviyede olduğu belirtiliyor. 

Askeri araçların yanında sivil kamyonetlerin de seferber edildiği tatbikatı izleyen Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alkiviadis Stefanis’in, Kalpaki Ulusal Etnik Muhafız Taburu ve yedeklerin performansından memnun olduğu ifade ediliyor.

Hatırlanacağı üzere, Savunma Bakanı Panos Kammenos döneminde ülkenin her yerinde Milli Muhafızlar ve yedeklere büyük önem verdiği ve bu vesileyle de 2017 yılının Milli Muhafızlar ve Yedekler yılı olarak ilan edilmesini ilan etmişti. 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz