Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRK HEYETİ ATİNA’DA EVROS’TAKİ ÇİT HAKKINDA GENİŞ BİLGİ ALDI

TÜRK HEYETİ ATİNA’DA EVROS’TAKİ ÇİT HAKKINDA GENİŞ BİLGİ ALDI

18
0

Türkiye ile Yunanistan arasında Meriç (Evros) bölgesinde kaçak göçü önlemek için inşa edilecek çelik Çit hakkında geniş bilgi almak üzere Türk heyeti Atina’da temaslarda bulundu.

 

T.C. İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı üst düzey diplomatların yanısıra aralarında Türk Polisi üst düzey komutanlarınında bulunduğu heyet, Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanlığı üst düzey yetkilileri ile biraraya geldi. Görüşmede Meriç sınırının Kuzey Doğu bölgesinde yapılması planlanan Çit’in Türkiye ve Türk vatandaşlarına yönelik yapılan bir hareket olmadığı anlaşıldığı belirtiliyor.

 

Türk yetkililerin görüşmeler neticesinde, Çit’in yapımında hedefin Türkiye ve Türk halkı olmadığı, kaçak göçün önlenmesine yönelik bir önlem olduğuna kanaat getirdikleri ifade ediliyor. Karşılıklı görüşmede zamanın büyük bölümünün Çit konusuna ayrıldığı belirtiliyor. Türk heyetinin Çit’in teknik özellikleri konusunda detaylı bilgi aldıkları ifade ediliyor.

 

Görüşmede ayrıca iki ülke arasında telsiz iletişiminin yükseltilmesi hakkında görüşüldüğü ve ilk kez karşılıklı olarak ortak uçuşlarla kaçak göçmenlerin iki ülke sınırlarında tespiti konusunun ele alındığı belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz