Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TBMM’DEN BATI TRAKYA’YA TAM DESTEK

TBMM’DEN BATI TRAKYA’YA TAM DESTEK

14
0

Batı Trakya Destek Grubu 3. toplantısını TBMM KİT Salonu’nda gerçekleştirdi. Batı Trakya Destek Grubu’na mensup AK Parti, CHP ve MHP’den 70 milletvekilinin katıldığı toplantıda, 3 ayda bir toplanma kararı çıktı. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Burhanettin Hakgüder, “Değişik siyasi partilerden 70’in üzerinde milletvekilinin desteğini almış olmak hem bizi hem de Batı Trakya’daki hemşerilerimizi fazlasıyla memnun etmiştir” dedi

 

İLHAN TAHSİN / ÖZEL HABER

 

Batı Trakya Destek Grubu 3. toplantısını TBMM KİT Salonu’nda gerçekleştirdi. Batı Trakya Destek Grubu’na mensup AK Parti, CHP ve MHP’den 70 milletvekilinin katıldığı toplantıda, 3 ayda bir toplanma kararı çıktı. Toplantıya Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder, BTTDD eski genel başkanları, şube başkanları, Kadın Kolları üyeleri ile Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif ile Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Çukal katıldı. Hemşerimiz AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Hakan Çavuşoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, CHP Milletvekili Turan Tayan, MHP Milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu, Bülent Belen katıldı.

 

“ALDIĞIMIZ DESTEK BİZİ MUTLU ETTİ”

 

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Burhanettin Hakgüder, Batı Trakya Destek Grubu toplantısındaki konuşmasında, destek için yazdığımız yazıdan sonra mecliste çok sayıda milletvekilinin bizleri desteklemek için adeta aralarında yarışırcasına isteğimize cevap vermelerinin kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini söyledi. Batı Trakya Türklerinin halen etnik kimliklerinin inkar edilmeye devam edildiğini ifade eden Hakgüder, “AİHM’den İskeçe Türk Birliği’nin tabelasının yeniden asılması kararı çıkmasına rağmen Yunanistan AİHM’nin kararını uygulamamakta direniyor. Yine vatandaşlık yasasının 19 maddesi uyarınca vatandaşlıktan atağı 604 kişiyi hala vatandaşlığa kabul etmedi. Eğitim konusu Batı Trakya’nın kanayan yarası. Özellikle anaokullarındaki çift dil uygulaması canımızı acıtıyor. Azınlık Danışma Kurulu Başkanı İsmet Kadı da “Size Batı Trakya Türkleri’nin selamını getirdim” diyerek başladığı konuşmasında, Türkiye’nin desteğini arkamızda görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kadı, konuşmasında Batı Trakya’daki eğitim, müftülükler, vakıflar meselelerinde yaşanan sıkıntıları örneklerle anlattı.

 

“TÜRKİYE MEMLEKETİNİZ MHP EVİNİZ”

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal da daha önce defalarca bölgeyi ziyaret eden biri olarak Batı Trakya Türkleri’nin yaşadıkları sıkıntıları çok iyi bildiğini söyledi. “Türkiye sizin memleketiniz, MHP’de eviniz” diyen bal, Batı Trakya ile ilgili TBMM’ne gelecek her teklifi kayıtsız şartsız desteklemeye hazır olduklarını söyledi. Bal, Seçilmiş Müftülerin görev yapamadığı bir ülke AB üyesi olamaz” dedi.

 

“BATI TRAKYA DA TÜRK DEMEK MÜSLÜMAN ANLAMINA GELİYOR”

 

AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu da Batı Trakya ve diğer Balkan ülkelerini daha çok gündemde kalması gerektiğini söyledi. Balkanlar’da milli ve manevi değerlere bağlı insanların sayısının artmasının o bölgelerin gelecekleri açısından da önemli olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, “Batı Trakya’da Türk deyince Müslümanlıkta içine giriyor. Hiç kimse sonradan Müslüman mısın diye sorma ihtiyacı duymuyor” dedi. Batı Trakya’da eğitimin önemine değinen Müezzinoğlu, son zamanlarda Türk okullarında eğitim kalitesi ve seviyesinin düştüğünü, oradaki kardeşlerimize özel eğitim programları düzenlenmesinin yararlı olacağını söyledi.

 

“BURSA’YA MİTROPOLİT, SELANİK’E BAŞMÜFTÜ

 

MHP Milletvekili Yusuf Hallaçoğlu da Batı Trakya ve Ege’deki vakıf mallarının mutlaka muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye Büyük Milletmeclisi’nin alacağı kararlarda mütekabiliyet esasını ön planda tutması gerektiğini kaydeden Halaçoğlu, “Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Bursa’ya bir Mitropolit atamış. Bunun karşılığı olarak ta Selanik’e bir Başmüftü atanmalıdır. Batı Trakya Türkiye’nin sigortasıdır. Oraya zarar gelirse biz darbe alırız” dedi. Batı Trakya Dayanışma Derneği üyeleri Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in akabinde CHP ve MHP Genel Merkezleri’ne yaptıkları dostane ziyaretin ardından Ankara programlarını sonlandırdı.

 

“AZINLIK BASINI CAN ÇEKİŞİYOR”

 

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin Meclis ziyaretinde en önemli açıklamalardan biri BTTDD İzmir Şube Başkanı Aydın Özcan’dan geldi. Özcan, Batı Trakya’daki Türk radyo ve gazetelerinin kapanma noktasına geldiğini belirterek, “Türk kültürünün yaşatılmasında büyük katkısı olan azınlık basını mutlaka desteklenmelidir’’ dedi.

 

Özcan, İstanbul’da Yunanca yayınlanan ve mali krize giren Apogevmatini gazetesine devlet tarafından 40 bin dolar karşılıksız yardım yapıldığını hatırlatan Özcan, “Batı Trakya’daki kardeşlerimiz kimseden para istemiyor. THY ve Yunanistan’la iş yapan Türk müteşebbislerin vereceği reklamlar onların ayakta durmasını sağlayacaktır’’ diye konuştu..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz