Ana Sayfa Yunanistan Haber Panagiotopulos Akar İle Görüşecek

Panagiotopulos Akar İle Görüşecek

4
0

Yunanistan ile Türkiye arasında görüşmeler hız kazandı ve bu görüşmelere bir yenisi daha ekleniyor.

Yunanistan’daki haber kaynaklarına göre, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in, geçtiğimiz Pazar günü İstanbul’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı yapıcı görüşmenin ardından bu defasında da Yunan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos’un Türk mevkidaşı Hulusi Akar ile Brüksel’de bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Brüksel’de NATO Savunma Bakanları toplantısı çerçevesinde ikilinin bir araya gelerek güncel konuların yanı sıra, iki ülkeyi ilgilendiren konuları ele almaları bekleniyor.

Öte yandan Yunan basını Miçotakis-Erdoğan görüşmesinde basına yansımayanların olduğunu ileri sürdü ve iki ülke arasında önümüzdeki dönemde yapılması planlanan Yüksek Düzeyli İşbirliği Toplantısı’nda aşağıdaki konuların görüşüleceği belirtiliyor.

– İki ülke arasındaki ticaret hacminin önce 7 sonra 10 milyar dolara çıkarılması.

– İzmir ve Selanik arasında yük ve yolcu taşımacılığı yapacak gemi seferlerinin başlatılması. İstanbul-Selanik arasında hızlı tren hattı kurulması projesi.

– İpsala-Kipi sınır kapısında ikinci bir karayolu köprüsü inşa edilmesi.

– İki ülke arasındaki havayolu seferlerinin artırılması.

– İstanbul’da yaşayan Rum kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla, Batı Trakya Türk Azınlığı ve Onikiadalar’da yaşayan Yunanistan vatandaşı Türklerin eğitim ve dini alanlardaki sorunları.

– Yunanistan’daki Türk-Osmanlı ile Türkiye’deki Rum kültürel mirası eserlerin korunarak gelecek kuşaklara bırakılması.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz