Ana Sayfa Yunanistan Haber L’Express: “Türkiye Yunanistan’a Saldırırsa Ne Olur?”

L’Express: “Türkiye Yunanistan’a Saldırırsa Ne Olur?”

3
0

Fransız medyasından L’Express’e konuşan askeri uzmanlar, eski generaller ve diplomatlar, Türkiye ile Yunanistan arasında 2027 yılındaki olası bir savaş için muhtemel senaryo oluşturdu.

Fransız L’Express yayınındaki senaryo, 17 Şubat 2027 sabahı Türkiye’nin Ege adalarına çıkarması ve işgaliyle ilgili.

Haberde, böyle bir durumda kitlesel ölümlerin beklendiği ve Atina ile Paris arasında imzalanan askeri yardım anlaşmasına dayanarak, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron liderliğindeki en az üç Avrupa devletinin Yunanistan’a yönelik dayanışmasının kesin olduğu belirtiliyor.

Fransız gazetesine göre bu varsayımsal senaryoda şunlar yaşanıyor:

“İşgal iki fırkateyn ve bir saldırı denizaltısının koruması altında gerçekleşecek. TSG Anadolu gemisi, Türkiye’nin özel kuvvetlerinden 1000 seçkin komandolar ile birlikte Kardak’a (İmia) yaklaşıyor.

Yaklaşık 50 Yunan askeri tutuklanıyor ve iki adanın en yüksek noktasına Türk bayrağı göndere çekiliyor. Yunanistan acil cevap girişiminde bulunuyor ancak beş devriye botu ve 10 savaş uçağını kaybediyor.

Atina radyo istasyonları 28 askerin ölümünü duyuruyor ve kamuoyu kargaşa içine giriyor.

Sosyal medyada ve Twitter’da “İmia” etiketi tüm dünyada gündem olurken, Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye kendisine ait olanı geri aldı” dediği video anında viral oluyor.

Türkiye’ye artan tepkiler nedeniyle Fransa; Almanya, İngiltere ve İtalya ile ittifak kurarak bölgeye destek yolluyor.

Türkiye’ye artan tepkiler nedeniyle Fransa; Almanya, İngiltere ve İtalya ile ittifak kurarak bölgeye destek yolluyor.

Fransız ordusunun fırkateynleri, helikopterleri, denizaltıları, uçakları bölgeye geliyor. Fransa saldırı gerçekleştiriyor, 80 asker kaybediyor, ama Kardak bölgesini geri alıyor, Türkiye’yi püskürtüyor

120 Fransız askeri ve 130 Yunan askeri ölüyor, Türkiye 250 asker kaybediyor.

Sonunda Türkiye yeniliyor ve Recep Tayyip Erdoğan istifa ediyor. Yerini Cevdet Yılmaz alıyor ve Türkiye savaş nedeniyle Batı’dan koparak Rusya’ya yakınlaşıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz