Ana Sayfa Yunanistan Haber “Mavi Vatan ve Adalarımızın Silahsızlandırılmasıyla İlgili Söylemlerinizi Durdurun”

“Mavi Vatan ve Adalarımızın Silahsızlandırılmasıyla İlgili Söylemlerinizi Durdurun”

1
0

Geçtiğimiz aylarda “Değişim Hareketi”nin (KİNAL) başına gelen Nikos Andrulakis, her fırsatta iç siyasete yönelik Türkiye ile uğraşarak Yunan halkının gözünde bu şekilde yükselmeye çalışıyor.

Yunanistan’da “Değişim Hareketi” (KİNAL) Başkanı Nikos Andrulakis, gittiği Rodos adasından Türkiye’ye mesaj göndererek Mavi Vatan ve adaların silahsızlandırılması ile ilgili söylemlere son vermesi gerektiği mesajını gönderdi. Andrulakis, göreve geldiği günden beri ağırlıklı olarak Türkiye’ye yönelik mesajlar göndererek Yunan halkının oylarına gözünü dikmiş durumda.

KİNAL Başkanı Nikos Andrulakis gittiği Rodos adasında şu ifadeleri kullandı:

“Helenizm bugün, insanlık için zor ve trajik bir anda, Oniki Adalar’ın Yunanistan’a katılımının 74. yıldönümünü kutluyor ve bu, uluslararası hukuka saygının halklar arasında barış ve refahın tek yolu olduğunu kanıtlıyor. Komşu ülkeye, Türkiye’ye ve liderlerine mesajım şudur. Mavi Vatan ve adalarımızın silahsızlandırılmasıyla ilgili mantık dışı ve yasa dışı söylemleri durdurmalıdır. Çünkü bu söylemlerle birlikte uluslararası toplumdan dışlanacak ve sürekli olarak Yunan halkını kışkırtacaktır. Biz, Uluslararası hukukun her zaman yanında olan bir ülkeyiz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz