Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KALENTERİDİS: “DURUMLAR KONTROLSÜZ, TÜRKİYE KÜRDİSTAN’I İSTİLA EDERSE HAZIR OLMALIYIZ”

KALENTERİDİS: “DURUMLAR KONTROLSÜZ, TÜRKİYE KÜRDİSTAN’I İSTİLA EDERSE HAZIR OLMALIYIZ”

17
0

Ünlü “Ajan-Diplomat” Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde deneyimli bir analist uzmanı, istihbaratçı (EYP) Binbaşı ve terörist başı Öcalan ile birlikte 17 gün yaşayan sonra da Öcalan’ı teslim eden Savvas Kalenderidis “Dimokratia” gazetesine verdiği mülakatta “durumlar kontrolsüz, Türkiye Kürdistan’ı istila ederse hazır olmalıyız” dediği ifade ediliyor.

Kalenteridis özetle şunları dile getiriyor. “Söyledik, durum o kadar karmaşık, haritalar üzerinde bütünüyle bir senaryo olması lazım ki birileri ne olduğunu anlayabilsin. Ancak şunu belirtmeliyim: “Türkiye çaresizlik, umutsuzluk içinde bulunuyor, Kürt meselesinde yaşanan gelişmeler karşısında bir o yanda bir bu yanda müttefikler bulmaya çalışıyor.

Aklın sesi, Türkiye’deki Kürtler, Erdoğan’ın ve AKP’nin milyonlarca seçmenleri de Kürtlere ve Kürdistan’ın bağımsızlığına karşı askeri operasyona devam etmesini istemiyor. Washington da aynısını söylüyor. 

Ancak, öfke ve umutsuzluk kötü bir danışman olduğundan dolayı hazır olmalıyız, neden, eğer ikazlara rağmen Türkiye Kürdistan ve Afrin’i istila ederse, o zaman nereye varacağı bilinmeyen bir savaş olacak.” Dediği ifade ediliyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz