Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DR. SADIK AHMET MEZARI BAŞINDA ANILDI

DR. SADIK AHMET MEZARI BAŞINDA ANILDI

19
0

Batı Trakya Türklerinin ölümsüz lideri Dr. Sadık Ahmet ölümünün 16. Yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Törene T.C.Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, Muavin Konsoloslar Berin Okur ve Murat Sezgin, Konsolosluk çalışanları, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altuntaş, AKP Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, PASOK Rodop milletvekili B.T.T.A.D.K.Başkanı Ahmet Hacıosman, CHP Edirne milletvekili Recep Gürkan, Batı Trakya’lı CHP İzmir milletvekili adayı Aydın Özcan, Şişli Kaymakamı Mehmet Öklü, Rumeli Balkan Federasyonu Başkanı Süheyl Çobanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yunanistan Temsilcisi eski BTTDD Başkanı Ferruh Özkan, ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, B.T.T.D.D. Başkanı Burhanettin Hakgüder, İskeçe S.Müftüsü Ahmet Mete, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, D.E.B.Partisi başkanı Mustafa Ali Çavuş ve Yönetim Kurulu üyeleri, PASOK Partisi Milletvekili Çetin Mandacı, Azınlık Belediye başkanları İbrahim Şerif, ismet Kadı, Mustafa Cukal, Dr. Sadık ailesi ve Dr.Sadık Ahmeti sevenler katıldı.

Törene, T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, T.C. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, T.C. Atina Büyükelçisi Hasan Göğüş, birer mesaj gönderdiler.

 

Yapılan konuşmalarda Dr. Sadık Ahmet’in, aslında cesur bir lider olduğuna vurgu yapıldı ve O’nun daima Batı Trakya Türk toplumuna karşı yapılan haksızlıklarla mücadele ettiği belirtildi. Her yıl olduğu gibi yine O’nun biricik kızı Funda Sadık Ahmet, babasına yazdığı şiiri okudu ve törene katılanlara duygulu anlar yaşattı. Bu yıl yapılan anma törenine katılımın yüksek olmaması dikkatlerden kaçmadı. Tören sonunda Dr. Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet, törene katlanlara teşekkür etti ve babasından sonra kendilerinin daima Batı Trakya Türk Azınlığına yardımcı olacaklarını ve babasının başlatmış olduğu hak arama davasında mücadele edeceklerini söyledi.

 

Mezarı başında törene katılan misafirler daha sonra Eski Cami’de Dr. Sadık için okutulan mevlid törenine katıldı. Akşam DEB Partisi tarafından verilen yemeğe katılan misafirler Türkiye’ye döndü. Yemekten sonra Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası final töreni yapıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz