Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “AVDİRA BELEDİYESİ’NDEN KÜTÜKLÜ BABA TEKKESİ’NDE ŞARAPLI BEKTAŞİ MÜZİĞİ KONSERİ”

“AVDİRA BELEDİYESİ’NDEN KÜTÜKLÜ BABA TEKKESİ’NDE ŞARAPLI BEKTAŞİ MÜZİĞİ KONSERİ”

70
0

Avdira belediyesinin “Dimokritia 2011” yaz etkinlikleri kapsamında 24 Temmuz 2011 Pazar akşamı, Batı Trakya Türklerinin kültür mirasının değişmez parçası olan “Kütüklü Baba Tekkesi”nde Yunanlı sanatçılardan oluşan bir grup Üniversite eğitim görevlileri tarafından Bektaşi Müziği konseri düzenlendi. Konsere Avdira Belediye başkanı Çolakidis Vasilios ve belediye meclis üyeleri katıldı. Bölge halkının ilgi gösterdiği konserde Belediye konseri izlemeye gelenlere şarap, bira, su ve meyve suları dağıttı.

 

“Kütüklü Baba Tekkesi”nde gerçekleşen konseri izlemeye gelen Hristiyanlar Tekkenin içinde bulunan ikonların yanında mum yakarak ibadet ettiler. Tekkede konseri izlemeye gelenler arasında Papaz’da vardı ve o da mum yakmak için tekkenin içerisine girdi ve ibadetini yerine getirdi.

Bektaşi Müziği ile ilgili Arta Yüksek Meslek Okulunda eğitim veren öğretim görevlisi Markos Skouliou, burada bulunmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve kendisinin Bektaşi müziği ile özdeşleştiğini belirterek Türkiye’deki hocalardan aldığı Bektaşi müziği derslerini şimdilerde eğitim amaçlı öğrencilerine aktardığını dile getirdi.

Müzisyenler Yorgos Psaltis, Markos Skouliou, Nikos Aggousi, Yiannis Katsoulis, Dimitris Panagoulias’ın oluşturduğu müzik grubu tarafından verilen konsere ilgi yoğundu.

 

Kostopulos: “Bir zamanlar Müslüman camisiydi Kiliseye dönüştü”

 

Avdira Belediyesi Kereviz (Selino) muhtarı Kostopulos Yorgos Birlik gazetesine bu etkinlik ile alakalı şu açıklamalarda bulundu:

“Bu akşam hep birlikte izleyeceğimiz bu etkinlik Kereviz’de ilk defa gerçekleşiyor. Avdira belediyesinin “Dimokritia 2011” yaz etkinlikleri kapsamında gerçekleşen bu etkinliğin kalıcı olması için çaba sarfedeceğiz ve böylelikle her yıl burada toplanaran bu önemli eserin öne çıkarılması için öncülük yapacağız.

Burada bulunduğumuz mekanda İsa’dan sonra 1300’lü yıllara dayanan bu yapı Teke olarak adlandırılıyor. Bir zamanlar Müslüman camisiydi Kiliseye dönüştü ve şimdi de tarihi eserler müdürlüğünün yardımıyla halkın ziyaretine açık bir duruma getiriyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki yıl daha organize bir şekilde olacaktır. Biz bu yıl Kalikratis planıyla her ne kadar belediyelerin durumunda zorluklar bulunsada ilk adımı attık ve bölge halkına yönelik birşeyler yapmaya çalıştık.” Dedi.

Her zaman olduğu gibi bu etkinlikte sadece Birlik gazetesi vardı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz