Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ VE ABTTF İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ’NÜN BİRİNCİ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADILAR

DEB PARTİSİ VE ABTTF İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ’NÜN BİRİNCİ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADILAR

18
0

DEB Partisi ve Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu arasında imzalanan “İşbirliği Protokolü” birinci yılını başarılı bir şekilde tamamlaması sebebiyle, DEB Partisi Genel Merkezi’nde iki kuruluşun yöneticileri arasında pasta kesilerek kutlandı. 20 Ağustos Pazar günü düzenlenen kutlama töreniyle ilgili DEB Partisi tarafından bir basın açıklaması yayınlandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kutlamaya DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gümülcine İl Teşkilatı Sorumlusu Hasan Hasan, ABTTF Başkan Yardımcısı Cengiz İsmail, DEB Partisi Yönetim Kurulu Üyesi ve GTGB Başkanı Koray Hasan, ABTTF Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış İlişkiler Sorumlusu Dr. Sebahattin Abdurrahman, DEB Partisi Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet, ABTTF 17. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi Sami Yusuf ve partimizin gönüllü çalışanları katıldı.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş tüm misafirlerini selamlayarak yaptığı konuşmada, üç kuruluş arasında imzalanan işbirliği protokolü başarılı bir şekilde birinci yılını doldurması sebebiyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aslında bu protokolün, Batı Trakya Türk Azınlığı davasına hizmet eden üç kuruluş DEB Partisi, ABTTF ve BTTDD arasında imzalandığını, fakat geçen yıl içinde ABTTF ile çok önemli işlere imza atma olanağı bulduklarını, Batı Trakya Türk Azınlığı’na hizmet etme noktasında güçbirliği yaparak çalıştıklarını ve çok olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi. FUEN Başkanı Hans Heinrich Hansen’i iki defa, Avrupa Vatandaşlar Girişimi ve bir milyon imza kampanyası çerçevesinde Romanya’daki Macar Azınlığı’nın siyasi partisinin önemli yöneticilerini ve FUEN Direktörü’nü Batı Trakya’ya getirdiklerini, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nun çatısı altında bir konferans düzenlediklerini, son olarak da DEB Partisi’ni FUEN Üyesi yaptıklarını, bütün başarılar bu iki kuruluşun elbirliği ile çalışmalarının neticesi olduğunu anlattı. Bu sebeple başta ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu olmak üzere, ABTTF Yönetim Kurulu’na ve çalışanlarına bu uyumlu işbirliğinden dolayı teşekkür etti.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu da azınlığın yegâne siyasi partisi olan DEB Partisi ile ciddi işler yapma olanağı yakaladıklarını, Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş’un belirttiği tüm çalışmaları uyum ve güven içersinde gerçekleştirdiklerini ifade etti. ABTTF olarak DEB Partisi ile çalışmaktan son derece memnun olduklarını, ilk defa bir azınlık kuruluşu tarafından ciddi anlamda kabul gördüklerini, birlikte proje ürettiklerini ve neticeye gittiklerini söyledi. Kendilerinin de DEB Partisi ile kardeşçe çalışmalarından dolayı çok memnun olduklarını, bu işbirliğinin bozulmadan uzun yıllar sürmesini dilediklerini belirtti. DEB Partisi Genel Başkanı başta olmak üzere, DEB Partisi Yönetim Kurulu’na ve çalışanlarına bu işbirliğine gösterdikleri saygı ve ciddiyetten dolayı teşekkür etti.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz