Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AVUKATLAR İSTANBUL’DA “AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İÇTİHATLARI VE ULGULAMALARI” SEMİNERİNE KATILDI

AVUKATLAR İSTANBUL’DA “AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İÇTİHATLARI VE ULGULAMALARI” SEMİNERİNE KATILDI

22
0

İstanbul Barosu’nda düzenlenen seminere katılan Batı Trakyalı avukatlara “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İçtihatları ve ulgulamaları” ile ilgili seminer verildi. Konuk avukatlara ilk dersi veren Dışişleri Bakanlığı Emekli Hukuk Müşaviri Münci Özmen, AİHM’nin daha önce eleştirerek ret ettiği hataları bugün kendisinin uyguladığını söyledi. Özmen, “AİHM, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 35. maddesine göre dilekçeye ‘kısa özet’ yazılmadığı için davanın içeriğine bakmadan başvuruları reddetmekte” dedi.

Eğitimlerini Türkiye ve Yunanistan’daki hukuk fakültelerinden tamamlayan 30 Batı Trakyalı avukata İstanbul Barosu tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İçtihatları ve uygulamaları ile ilgili seminer verildi. Türkiye’ye gelen Batı Trakyalı genç avukatlar Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’ni ziyaret ettikten sonra seminerin verileceği İstanbu Barosu’na gittiler. Batı Trakyalı genç avukatları kapıda karşılayan İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Füsun Dikmenli, konuk meslektaşlara İstanbul Barosu’nun ev sahipliği yapmasının gurur verici olduğunu, ve seminere katılan avukatların ülkelerine yeni bilgilerle döneceklerine inandığını söyledi.

Seminer‘de misafir avukatlara ilk dersi veren Dışişleri Bakanlığı Emekli Hukuk Müşaviri Münci Özmen, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurunun çok kolay ve masrafsız olduğunu, son zamanlarda insan hakları ihlalleri nedeniyle başvuru sayısının çok artmış olmasının, mahkemede yoğunluğa yol açtığını ve mahkemenin adeta dosyalar altında boğulduğunu söyledi.

AİHM ELEŞTİRDİĞİ HATALARI KENDİ YAPIYOR

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin son yıllarda daha önce eleştirdiği hataları kendisinin yapmaya başladığını belirten Özmen, buna örnek olarak verdiği gerekçesiz ret kararlarını gösterdi. Özmen mahkemeninAvrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 35. maddesine göre dilekçeye Kısa özet’ yazılmadığı için içeriğine bakmadan başvuruları reddettiğini bildirdi. Özmen seminerin ilk bölümünde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine göre ‘Örgütlenme özgürlüğü’ konusunu ele aldı. Özmen genç avukatlara konuya ilişkin AİHM içtihatlarından örnekler verdi. Konuk avukatlara mülkiyet hakkının Türkiye ve Yunanistan’daki uygulamaları hakkında bilg veren Özmen, AİHM’in konuyla ilgili verdiği kararlar ve içtihatlardan örnekler de sundu. Seminerin son bölümünde konuk avukatlar Özmen’e mesleklerini ilgilendirien konularda sorular yönelttiler.

YUNANİSTAN’DAKİ HAK İHLALERİNİ SAVUNACAKLAR

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Taner Mustafaoğlu’da genç avukatarın Batı Trakya’daki insan hakları ihlalleri konusunda önemli çalışmalar yapacağına inandığını söyledi. Avukatların bilgilerini yenilemelerinin önemine değinen Mustafaoğlu, “Benzer seminerdlerin tıp, mühendisik eczacılık gibi diğer alanlarda da yapılmasının yararlı olacağına değindi. Seminerin sonunda İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Füsun Dikmenli, Münci Özmen ve misafir avukatlara plaket taktim etti. İskeçe Türk Birliği Başkanı Av. Ahmet Kurt ise Münci Özmen’e İskeçe Saat Kulesi’nin bir resmini hediye etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz