Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ZEYTİNBURNU ŞUBESİ’NDEN “HALEP’E YOL AÇIN” KAMPANYASI

ZEYTİNBURNU ŞUBESİ’NDEN “HALEP’E YOL AÇIN” KAMPANYASI

21
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Zeytinburnu Şubesi Gençlik Kolları “Halep’e Yol Açın” adı altında Halep’te katliamla karşı karşıya kalan kardeşlerimiz için Kızılay vasıtası ile ulaştırılacak bir yardım kampanyası başlattı.

Kampanyaya destek sağlamak için bu gün Zeytinburnu Şube Toplantı Salonunda bir kahvaltı programı tertiplendi.

Kahvaltıya Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin, Teşkilat Başkanı Musa Yurt, Şube Başkanı Besim İsmailbaşa, İstanbul Batı Trakya Türkleri Spor Kulübü Başkanı Hakan Güler, eski BTTDD Zeytinburnu Şube Başkanları ve çok sayıda Batı Trakyalı Hemşehrimiz katıldı.

Kampanyanın açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Besim İsmailbaşa konuşmasına gençlere teşekkür ve tebrik ederek başladı. Halep’teki ihtiyaç sahiplerine katkı sağlamak için organize edilen kahvaltı programına katılanlara da teşekkür eden İsmailbaşa “Batı Trakya camiasının geleceği emin ellerde, gençlerimiz bu tür programlar ile kendilerini yetiştiriyor. Ben hepsini tek tek tebrik ederek teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul Batı Trakya Türkleri Spor Kulübü Başkanı Hakan Güler’de “Halep’te yaşanan acılara ortak olmak istiyoruz, kardeşlerimizin çektikleri ızdırabı bu ve benzeri aktivitelerde sağlayacağımız katkılar ile azaltabilirsek ne mutlu bize” diyerek katılımcı ve programın organizasyonunu sağlayan gençlere teşekkür etti.

Kürsüye son olarak çıkan Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin’de öncelikle katılımcılar ve organizasyonu gerçekleştiren gençlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği olarak hayatın her alanında var olmaya çalışan bir kurum statüsündeyiz. Halep veya başka bir yerde muhtaç kardeşlerimize yardım eli uzatmak Türk toplumu olarak bizim insan olarak hassasiyetlerimizin yansımasıdır. Gençlik kollarındaki kardeşlerimin de bu hassasiyet ile bu faaliyeti düzenlemelerinden dolayı kendilerini bir kez daha tebrik ederek günün yıldızı olarak seçmek isterim.

Bakın bu hafta sonu Edirne’de yardım kampanyası düzenlendi, İzmit’te düzenlendi, bu sabah Zeytinburnu’ndaki bu faaliyetle üç yerde birden Halep dedik. Darda olan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşıyoruz, ulaşmaya da devam edeceğiz.

Bu arada 11 Ocak 2017 tarihinde Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 10 şubesinin kongre startını buradan Zeytinburnu şubesinden veriyoruz. Bu kongrede ben gençleri, aileleri tüm hemşehrilerimi burada görmek istiyorum.

Bakın bu gün burada Halep için ailece bir aradayız, ama Batı Trakya Türklerinin doğdukları topraklarda kendileri için de mücadelesi devam ediyor. Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı hafta başında polis tarafından yaka paça sıradan bir adi suçlu gibi göz altına alındı. Bu vahim olay Yunan Devleti için bir utanç vesilesidir.

Bizler Batı Trakya Türkleri olarak bu tür ayak oyunları ile pes etmeyeceğiz, baskılara boyun eğmeyeceğiz. Haklı mücadelemizi hukuk çerçevesinde sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Kahvaltı programının devamında tüm katılımcılar geçen yıl aramızdan ayrılan İstanbul Batı Trakya Türkleri Spor Kulübü Başkanı Sabri Yılmaz ve edebiyete intikal eden tüm hemşehrilerimiz için Zeytinburnu Batı Trakya Camii’nde okutulan Mevlid-i Şerif’e iştirak etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz