Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN ERBİL’E BAŞKONSOLOSLUK AÇIYOR

YUNANİSTAN ERBİL’E BAŞKONSOLOSLUK AÇIYOR

38
0

Yunanistan ani bir hamle yaparak Irak’ın kuzeyinde Erbil’e Başkonsolosluk açıyor.

Yunanistan’ın Erbil’de var olan Ticaret Müşavirliği Başkonsolosluk seviyesine yükseltiliyor. Bunun için Yunanistan’ın Irak’ta bulunan Büyükelçisi Dionisios Kivetos Yunanistan Dışişleri Bakanlığı diplomatlarından oluşan bir heyetle birlikte referandum öncesinde ani bir hamle yaparak Erbil’e giderek temaslarda bulundu.

Büyükelçi Dionisios Kivetos’un Erbil temaslarında Barzani’nin Dışişleri İşlerinden (DFR) sorumlu Falah Mustafa ile yaptığı görüşmede, Atina ile Erbil arasında ikili ilişkiler, yaklaşan referandum ve sonrasını ele aldıkları belirtiliyor.    

Gerçekleştirilen bu görüşmeden sonra diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Büyükelçi Kivetos’un, Yunanistan’ın Erbil’de bulunan Ticaret Müşavirliği’ni Başkonsolosluk seviyesine yükseltmek istediğini bizzat Falah Mustafa’ya ilettiğini ve Atina’nın bu zorlu süreçte Erbil’in yanında olduğunu dile getirdiği belirtiliyor.  

Şimdi merak konusu, Yunanistan’ın referandum öncesinde son anda yaptığı bu hareketin Ankara tarafından ne şekilde algılanacağı.  

ADRES

Iraq, Erbil, Naz City, Bldg. I, 10th floor. apt#43

Τel: (00964) 7706408848

E-mail: ecocom-erbil@mfa.gr

Website: http://agora.mfa.gr/ta-grafeia-oikonomikon-emporikon-upotheseon/office/838

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz