Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “YUNANİSTAN DİPLOMASİSİ İFLAS ETMİŞTİR!”

“YUNANİSTAN DİPLOMASİSİ İFLAS ETMİŞTİR!”

26
0

Evet, “Yunanistan diplomasisi iflas etmiştir.”

Yunanistan’da son 24 saatte bir haberden dolayı yaşanan komik trajik olay akıllara durgunluk verirken, Yunanistan’ın dış politikasının ne derecede sağlıklı ve titiz ciddi çalışmayla yapıldığını adeta sil baştan sorgulama yapılacak duruma getirdi.

Bunu neden söylüyorum derseniz, bir Dışişleri Bakanlığı düşünün ki basında çıkan haberlerin kaynağını araştırmadan, haberin doğruluğuna ulaşmadan, bir gazetecinin başka bir dilden başka bir dile “kopyala yapıştır” tarzından haberlerini dikkate alarak, diplomatik dille komşu ülkeler arasında diplomatik krize kadar gidebilecek açıklamalar yapabiliyor.

Anlaşılan o ki, yıllardan beri ülkemiz Yunanistan’da kalıp sisteminde diplomasi dilinde hazırlanmış yazılı belgeler üzerinde sadece tarihleri değiştirilerek zehir zembelek açıklamaların yapıldığına şahitlik eder duruma geldik.

Son örneği, T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’de yapmış olduğu konuşmasını doğru dürüst dinlemeden, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarfetmediği sözleri sanki sarfetmiş gibi yazan basın ve bu yazılanlar da Dışişleri Bakanlığı tarafından dikkate alınarak açıklamalar yapılıyorsa, burada bir sorun var demektir ve gereğinin derhal yapılması zarurettir.

Bana göre ülkemiz Yunanistan’ın yürüttüğü dış diplomasi politikası sağlıklı ellerde değildir ve derhal Dışişleri Bakanı başta olmak üzere beyin takımı hakkında gereğinin yapılmasıdır. Çünkü basında çıkan bir haberden yola çıkarak komşu ülkeye yönelik kriz yaratabilecek talihsiz bir açıklama yapılmıştır. Dış politika bu şekilde asla sağlıklı yapılamaz. Şimdi şunu sormak gerekiyor, Yunanistan Dışişleri Bakanı haber ajanslarının yazdıklarını dikkate alarak mı hareket ediyor? bu ülkenin dış politikasını haber ajansları ve gazeteciler mi belirleyip yönetiyor? doğrusu anlamakta güçlük çekiyorum.

Bu ciddi olay, haber ajansında çalışan bir gazeteciyi görevden alarak örtbas edilemez edilmemelidir. Çünkü Dışişlerinde bir ciddiyetsizlik vardır ve bu ciddiyetsizlik ile ilgili gereken yapılmazsa ileride ülkenin başına daha çok tehlikeli durumlar yaşatabilir.

 

 

İlhan TAHSİN

BİRLİK Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz