Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan İle Türkiye Arasında Buzlar Eriyor

Yunanistan İle Türkiye Arasında Buzlar Eriyor

3
0

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Kaynaklara göre görüşme talebi Başbakan Miçotakis’ten geldi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü. Yunanistan kaynaklarına göre görüşmede pandemi, pandemi ile mücadele, sınırların açılması ve turizm gibi konuların ele alındığı ve iki taraf arasında diyalog kanallarının açık tutulmasında mutabık kalındığı belirtiliyor.

Başbakan Miçotakis ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki telefon görüşmesi, Başbakan Miçotakis’in diplomatik dairesi müdürü Büyükelçi Eleni Surani ile Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın arasındaki temasların ardından yapıldığı belirtiliyor.

Kiriakos Miçotakis’in bir danışmanı, Başbakan Miçotakis’in Türkiye Cumhurbaşkanı ile iletişiminin hiçbir şekilde Yunanistan’ın ulusal çıkarlarında indirim anlamına gelmediğini kaydetti.

Son olarak BİRLİK Gazetesi’nin Atina’daki hükümete yakın kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in kurmaylarıyla görüşeceğini ve bir an önce Türkiye ile Ege Denizi ve kara sınır kapılarının açılması yönünde talimat vermesi beklendiği ileri sürüldü. Buna göre her an iki ülke arasında uçak seferleri ve sınır kapılarının açılması bekleniyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz