Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan İle Kuzey Makedonya Arasında Paraşüt Eğitimi

Yunanistan İle Kuzey Makedonya Arasında Paraşüt Eğitimi

3
0

12 Ekim 2020 Pazartesi – 30 Ekim 2020 Cuma günleri arasında, bu yıl ikinci kez, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Özel Harekat Kuvvetleri personelinin eğitimi, Yunanistan Paraşüt Okulu’nun Temel Paraşüt Eğitim Okulu’nda gerçekleştirildi.

Eğitim, Yunanistan ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti arasındaki Askeri İşbirliği Programının bu yıl için uygulanması çerçevesinde gerçekleşti.

 

28 Çarşamba – 30 Ekim 2020 Cuma tarihleri ​​arasında Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Harekat Komutanı ve Özel Harekat Bölüm Şefi, Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı (GEETHA) Disiplinlerarası Özel Harekat Komutanlığı’nın daveti üzerine Yunanistan’ı ziyaret etti.

Kuzey Makedonya heyeti Özel Harekat Birimleri’nin eğitimini izledi, 30 Ekim 2020 tarihinde askeri personele paraşütçü kanatlarının verilmesi törenine katıldı.

Ziyarette ayrıca, iki ülkenin Silahlı Kuvvetleri arasında ortak eğitim ve tatbikatlarının yapılması konularının düzenlenmesi için Yunanistan ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti arasında Teknik Anlaşma imzalandı.

Anlaşma Yunanistan adına GEETHA / DDEE Komutanı Tümgeneral Georgios Çiçikostas ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti adına Silahlı Kuvvetler Harekat Komutanı Korgeneral Pavle Arsoski tarafından imzalandı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz