Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN HALKI DUYUYOR MU? YÜZLERCE ORTODOKS SİLİVRİ’DE AYİN YAPTI

YUNANİSTAN HALKI DUYUYOR MU? YÜZLERCE ORTODOKS SİLİVRİ’DE AYİN YAPTI

16
0

Yunanistan halkı duyuyor mu? Yüzlerce Ortodoks Silivri’de ayin yaptı.

Dünyanın değişik yerlerinden Silivri’ye gelen Ortodokslar, ayin yaptı. Aziz Nektarios’un doğduğu evin bulunduğu yeri ziyaret eden Ortodokslar ilçenin tarihi noktalarını gezdi.

Dünyanın değişik yerlerinden Silivri’ye gelen Ortodokslar, ayin yaptı. Yunanistan, Bulgaristan ve ABD gibi ülkelerden gelen çok sayıda Ortodoks, Tarihi Kale Park’ta düzenlenen ayinde bir araya geldi. Dua ve ilahilerin okunduğu ayine katılanlar, mum yakıp dilek tuttu. Ayinin ardından, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile Silivri Metropoliti Maksimos, dünya barışı için güvercin uçurdu.

İlan edilen son azizleri Aziz Nektarios’un Silivri’de doğduğu evin yerini ziyaret eden Ortodokslar, tarihi yerleri gezdikten sonra otobüslerle ilçeden ayrıldı.

TÜRKİYE’DE BUNLAR YAŞANIRKEN YUNANİSTAN’DAN CUMA NAMAZINA İZİN ÇIKMIYOR

Son yıllarda Türkiye tarafından, Hristiyan alemine yılın belirli zamanlarında Kilise ve benzeri mekanlarda ibadet yapma olanağı tanınırken, Yunanistan’da giderek artan Türk turistlerin ziyaret edebileceği ve akabinde Cuma namazını eda edeceği bir caminin tahsis edilmesine çeşitli bahanelerle ne yazık ki izin çıkmıyor.

Hatırlanacağı üzere 2011 yılında “Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği”nin Serez’de bulunun tarihi Zincirli Camii’de Cuma namazı kılma talebi Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından reddedilmişti.

Bundan sonra girişimler devam etti ve Orta Yunanistan Tesalya bölgesi Tırhala’da (Trikala) bulunan yine Mimar Sinan’ın o eşsiz güzel eserlerinden biri olan Osman Şah Camii ve yanında Türbesi bulunan bu eşşiz eserin de tahsisine onay çıkmamıştı.

Akabinde Yanya’da (İoannina) Yanya Gölü ortasında bulunan Aslan Paşa Camisi’nin verilmesi için gerekli müracat yapılmış, malesef Müze olduğu gerekçesiyle de burası da verilmemişti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz