Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YALANCA KÖYÜ HALKI ATIK SU ARITMA TESİSİNE TEPKİLİ

YALANCA KÖYÜ HALKI ATIK SU ARITMA TESİSİNE TEPKİLİ

18
0

Rodop İli Yassıköy (İasmos) Belediyesi’ne bağlı Yalanca köyü halkı atık su arıtma tesisine tepkili. Köye yaklaşık 200 mette mesafeye yapımı devam eden atık su arıtma tesisinin yayacağı kokudan dolayı tesisin yerleşim birimine çok yakın bir mesafeye yapılmasına karşı imza kampanyası başlattı.

Köylünün tamamının karşı olduğu bu tesisin köylerinden daha uzak bir yere yapılmasını talep ediyorlar. Ancak köylünün belirttiğine göre, Yassıköy (İasmos) Belediyesi İktidarı ve Muhalefetin olaya sadece seyirci kaldıkları belirtiliyor. Köylüler, Belediye Başkanı İsmet Kadı’nın bu sorun ile ilgili bir defa da olsa köye uğramadığını sitem ediyor.

Köye sadece aynı köyden olan Yassıköy Belediyesi Meclis Başkanı Önder Mümin’in gittiği ifade edilirken, köylü sorunun devam etmesinden şikayetçi.

Tesisin yapımı ile ilgili kararın önceki Kiriakos Amucas Belediye Yönetimi tarafından alındığı belirtilirken, Amucas’ın tesisin yapılmasında ısrarcı olduğu ifade ediliyor. Çalışmaları aralıksız süren atık su arıtma tesisinin yaklaşık 12 milyon euro’ya malolması bekleniyor. 

Video izle: http://www.dailymotion.com/video/x18jz1b_yalanca-koyu-halki-atik-su-aritma-tesisine-tepkili_news 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz