Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRKİYE’DEN FİRAR EDEN SOLUĞU ATİNA’DA ALIYOR

TÜRKİYE’DEN FİRAR EDEN SOLUĞU ATİNA’DA ALIYOR

30
0

Atina, deyim yerindeyse Türkiye’den firar eden suçluların barınma ve konaklama merkezi haline gelmeye başladı. Türkiye’den firar eden suçlular, arananlar soluğu Atina’da alıyor.

Atina, deyim yerindeyse Türkiye’den firar eden suçluların barınma ve konaklama merkezi haline gelmeye başladı. FETÖ Terör örgütüne mensup darbeci askerleri Atina’da misafir eden Yunanistan, şimdi de geçtiğimiz günlerde Foça Cezaevi’nden izinli olarak çıktıktan sonra firar eden yazar Sevan Nişanyan’ı misafir etmeye başladı.  

Geçtiğimiz günlerde Foça Cezaevi’nden izinli olarak çıktıktan sonra firar eden yazar Sevan Nişanyan, Atina’da ortaya çıktı. Nişanyan, Yunanistan’a siyasi sığınma talebinde bulunduğunu açıkladı.

İzmir Şirince’de SİT alanına yaptığı imara aykırı inşaat nedeniyle tutuklanan yazar Sevan Nişanyan’a 21 yıl hapis cezası verilmişti. Nişanyan, iki hafta önce tutuklu olduğu Foça Cezaevi’nden izinli olarak çıktıktan sonra bir daha geri dönmemişti.

“Kuş uçtu. Darısı geride kalan 80 milyonun başına”

Twitter’dan “Kuş uçtu. Darısı geride kalan 80 milyonun başına” yazan Nişanyan’ın yurtdışına kaçtığı tahmin ediliyordu.

“Yunanistan’a siyasi iltica başvurusunda bulunduk, ikamet kartımı aldık”

Dün akşam yazar, yine sosyal medya hesabından bu kez Yunanistan’a siyasi sığınma talebinde bulunduğunu açıkladı. Kapak fotoğrafını uçan kuştan Atina’da bulunan Akropolis fotoğrafı ile değiştiren Nişanyan, “Yunanistan’a siyasi iltica başvurusunda bulunduk, ikamet kartımı aldık” mesajı yazdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz