Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRKİYE’DE BİR KİLİSE DAHA TAMİR EDİLECEK

TÜRKİYE’DE BİR KİLİSE DAHA TAMİR EDİLECEK

25
0

Nevşehir’in yer altı şehri ile ünlü ilçesi Derinkuyu’da Osmanlı İmparatoru Abdülmecid Han’ın yaptırılan ve 15 Mayıs 1858 tarihinde hizmete açılan kilise restore edilecek.

Nevşehir’in yer altı şehri ile ünlü ilçesi Derinkuyu’da Osmanlı İmparatoru Abdülmecid Han’ın yaptırılan ve 15 Mayıs 1858 tarihinde hizmete açılan kilise, sağlam yapısına karşılık, bakımsız görünümü, duvarlarındaki kötü yazılar ve kilitli kapısıyla dikkat çekiyor.

Önemli kültürel ve dini miras niteliğindeki kilise ile ilgili Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, bilgiler verdi. Balcı, “Üzümlü Kilisesi (Agios Theodoros Kilisesi), Osmanlı İmparatorluğu döneminde, Sultan Abdülmecid Han zamanında yapılmış ve 15 Mayıs 1858’de hizmete açılmıştır. Bu kilise, Malakopi halkının maddi yardımlarıyla yapılmıştır. İlçemizin eski ismi, Malakopi’dir. Bu kilisenin bir an önce turizme kazandırılması gerekmektedir. Kilise, şu an kapalıdır. Kültür ve Turizm Bakanlığına ait olduğu için, biz birkaç defa resmi yazıyla kilisenin belediyemize verilmesini istedik. Ancak olumsuz yanıt aldık. İstanbul’daki Ayasofya’da eskiden ayin yapılmış, burada da 2 defa ayin yapıldı. Ayin yapılan kilise olduğu için, belediyemize devretmediler. Eğer belediyemize devredilirse, biz restorasyonunu yapıp turizmin hizmetine açacağız” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz