Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN ARASINDA SAĞLIK, SPOR VE BASIN ALANLARINDA İŞBİRLİĞİ

TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN ARASINDA SAĞLIK, SPOR VE BASIN ALANLARINDA İŞBİRLİĞİ

17
0

Türkiye ile Yunanistan arasında sağlık, spor ve basın alanlarını kapsayan 3 farklı uluslararası işbirliği anlaşmasının yürürlüğe girdiği açıklandı.

İstanbul’da 4 Mart’ta imzalanan basın alanındaki anlaşmayla taraflar, personel değişimini teşvik edecek, basılı materyal ve bilgi değişimini desteklemek amacıyla gazeteler, haber ajansları ve diğer bilgi servisleri arasındaki işbirliğini artıracak, uydu, kablolu yayın gibi modern iletişim araçlarını kullanacak ve görsel, işitsel ve basılı materyal değişimi yapacak.

Taraflar yıllık Stratejik İletişim Planları hazırlayacak ve bir Stratejik İletişim Komitesi kuracak. Birbirinin mevcut ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel hayatlarını daha yakından tanımayı ve gazetecilik faaliyetleri hakkında görüş alışverişini sağlamak amacıyla her yıl basın ve medya dünyasından temsilcilerin karşılıklı ziyaretleri teşvik edilecek. Ortak seminer, panel ve benzeri organizasyonlar düzenlenecek.

İki ülke arasında spor alanında imzalanan Spor İşbirliği Protokolü’ne göre, iki ülke spor alanındaki ilişkileri mümkün olan en üst seviyeye çıkartmak konusunda mutabık oldu. Dopingle ve stadyumlarda şiddetle mücadele edecek olan taraflar, spor turizmi etkinliklerini ve ulusal federasyonlar arasındaki işbirliği ve değişimleri teşvik edecek.

Sağlık alanında imzalanan diğer bir anlaşmayla da iki ülke şu alanlarda bilimsel çalışmalarda bulunacak :

“Sağlık sistemi performans sistemi, performansa dayalı ödeme sistemi, dışarıdan hizmet alım metotları, sağlık sistem idaresi/izlemenin değerlendirilmesi, sağlık hizmeti finansmanı/sürdürülebilirlik, sağlığın sosyal belirleyicileri, sağlık meslekleri ve ilgili mesleklerin düzenlenmesi.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz