Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜM YUNANİSTAN BU GENÇ EVZON ASKERİ’NE AĞLIYOR!

TÜM YUNANİSTAN BU GENÇ EVZON ASKERİ’NE AĞLIYOR!

45
0

Yunanistan Cumhurbaşkanlığı Muhafızlarından 24 yaşındaki talihsiz genç Evzon askerin ani ölümü Yunanistan Kara Kuvvetleri ve ailesi başta olmak üzere tüm Yunanistan’ı yasa boğdu.

24 yaşındaki basketbolcu Spiros Thomas isimli genç Evzon askeri, Yunanistan Parlamentosu önünde Meçhul Asker Anıtı önünde tuttuğu ikinci nöbetinden hemen sonra fenalaşarak yere yığıldı. Acilen ambulansla 401 askeri hastaneye kaldırılan genç Evzon askerine yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşama döndürülemedi ve yaşamını yitirdi.

Talihsiz Evzon askeri ilk nöbetini 21 Şubat Perşembe günü saat 13:00 ile 14:00 arasında yaptı. İkinci nöbetini de 19:00 ile 20:00 arasında yaptı ve Muhafız Alayının koğuşlarındaki yatakhanesine giderek istirahat etmeye çekildi. Arkadaşları onu akşam içtimaya katılması için uyandırmaya gitti. Uyandı ayağa kalktı ancak aniden fenalaşarak yere yığıldı. Sonrasında hastaneye kaldırıldı ancak artık çok geçti ve 24 yaşındaki Spiros Thomas isimli genç Evzon askeri yaşamını yitirdi.

Yaşanan tüm bu süreç boyunca Cumhurbaşkanı Pavlopulos 401 askeri hastaneden sürekli olarak gelişmelerden ve genç Evzonun sağlık durumu hakkında an be an bilgi alıyordu. Son gelen haber acı haberdi ve bu acı haberi Patra’daki ailesine Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos verdi. Pavlopulos o saatte Cumhurbaşkanlığı konutunda bulunuyordu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 24 yaşındaki Spiros Thomas isimli genç Evzon askerin cenazesi Patra’da Aziz Elefterion Kilisesinde yapılacak tüm askeri şeref töreniyle defnedileceği belirtiliyor. Cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Pavlopulos’u, Cumhurbaşkanlığı Konutu Askeri Ofisin Müdürü Hava Korgeneral Grigoris Prezerakos’un temsil edeceği ifade ediliyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı (GES) tarafından yapılan kısa açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı Muhafızlarından Piyade er S.T. 21 Şubat 2019 akşam saatlerinde bulunduğu birliğinde halsizlik hissetti ve devamında acilen 401. Genel Atina Askeri Hastanesi’ne kaldırıldı ve öldüğü saptandı.” İfadelerine yer veriliyor.

Ayrıca, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (GES) tarafından talihsiz askerin ailesine taziye mesajı gönderdiği belirtiliyor.

BİRLİK Gazetesi olarak ailesi ve yakınlarına sabır ve taziye dileklerimizi sunuyoruz. Toprağı bol ve hafif olsun. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz