Ana Sayfa Batı Trakya Haberler T.C.GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSU OSMAN İLHAN ŞENER İSKEÇE SEÇİLMİŞ MÜFTÜSÜ AHMET METE’Yİ ZİYARET ETTİ

T.C.GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSU OSMAN İLHAN ŞENER İSKEÇE SEÇİLMİŞ MÜFTÜSÜ AHMET METE’Yİ ZİYARET ETTİ

17
0

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, görevine başlar başlamaz Azınlık Kurum ve Kuruluşlarına yönelik nezaket ziyaretlerine başladı.

 

11 Temmuz 2012 Çarşamba günü İskeçe Seçilmiş Müftülüğü’nü ziyaret etti.  Müftü Ahmet Mete, “görevine geçtiğimiz günlerde başlayan  Sayın Başkonsolosumuza Batı Trakya’ya, İskeçemize hoş geldiniz” dedi ve görevinde başarılar diledi.

 

Başkonsolos Osman İlhan Şener de bu ziyaretlerin anlamının çok önemli olduğunu vurguladı ve yeni görev bölgesinde Azınlığın Kurum ve Kuruluşlarının sivil toplum örgütlerinin yanısıra, Yunanistan Devleti Makamlarıyla da işbirliği içerisinde olacağını belirtti.

 

Türkiye ile Yunanistan arasında son yıllara olumlu yönde gelişmekte olan ilişkilerin bölgenin kalkınması açısından da önem taşıdığı bunun için mensubu olduğu Bakanlığın kendisine vermiş olduğu bu diplomatik görevi en olumlu şekilde yerine getirmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu belirtti.

 

Türk-Yunan dostluğuna ve iki ülkenin ekonomik alanda işbirliğine dikkat çeken Başkonsolos Osman İlhan Şener, geniş bölgedeki Sanayi ve Ticaret Odalarına büyük görevler düştüğünü ifade etti.

 

Başkonsolos Şener ziyaretin sonunda Müftü Mete’ye teşekkür ederek değerli  hediyeler takdim etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz