Ana Sayfa Batı Trakya Haberler T.C SELANİK BAŞKONSOLOSLUĞU’NDAN ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK

T.C SELANİK BAŞKONSOLOSLUĞU’NDAN ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK

23
0

Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu tarafından Selanik’te “Türk-Yunan İş Ticaret Diyaloğu” adı altında önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. 18 Aralık 2012 Salı akşamı Selanik’in seçkin otellerinden birinde gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak Türkiye’nin Atina Büyükelçisi sayın Kerim Uras ve Coca-Cola şirketinin Afrika-Avrasya Başkanı sayın Ahmet Bozer katıldı. Etkinliğe İskeçe’den İskeçe Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Stelios Moraitis ve Başkan Yardımcısı İrfan Hacıgene katılırken, Gümülcine’den Ziraat Bankası Gümülcine Şubesi Müdürü Çağrı İzmirlioğlu katıldı. 

Kuzey Yunanistan bölgesinden Yunanlı işdamları ve Sanayi Ticaret Odalarının temsilcilerinin katıldığı toplantıya ilgi bir hayli yoğundu. Son döneme Türkiye ile Yunanistan arasında birçok alanda gelişmekte olan iyi ilişkilere katkı sağlamak amacıyla Selanik Başkonsolosluğu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen toplantının açılışında bir konuşma yapan Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, “bu akşam burada bu kadar seçkin konukları ve değerli Yunanlı dostlarımız işadamlarını ve Sanayi Ticaret Odalarının temsilcilerini misafir etmekten dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Aramızda sizlerinde gördüğü gibi sayın Büyükelçim Kerim Uras ve bir dünya markası olan Coca-Cola şirketinin Afrika-Avrasya Başkanı sayın Ahmet Bozer bulunuyor. Selanik ve civarından bizlerin davetine iştirak eden sanayici ve işadamı dostlarımıza düzenlemiş olduğumuz bu önemli etkinliğe icabet ettiklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Başkonsolos Biltekin bu selamlama konuşmasının ardından sözü Coca-Cola şirketinin Afrika-Avrasya Başkanı sayın Ahmet Bozer’e verdi. Bozer, Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik durumu çok yakından takip ettiklerini, ancak Yunanistan’ın potansiyeline ve Yunanlı işadamlarında var olan beceri ve kabiliyetlerine inandıklarını belirtti ve Yunanistan’ın bu krizden en kısa sürede büyüyerek ve daha güçlü bir şekilde çıkacağına var olan inancını dile getirdi. Bozer, konuşmasında, “dünyada medya ve liderler röportajlarında şu anki dönemi “kriz dönemi” olarak adlandırmaya devam ediyorlar. Ben “kriz” yerine “dönüşüm” terimini kullanmayı tercih ederdim. Ben kurumsal bir bakış açısıyla ve bir komşu olarak, bu görüşü paylaşıyorum. Coca-Cola sisteminde biz bu yaşanan dönemi “dönüşüm” süreci olarak adlandırıyoruz. Ülke bundan daha güçlü ve daha dayanıklı çıkacaktır. Bugünün liderleri Yunanistan’da bu yaşananı “dönüşüm” olarak algılamalıdırlar” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi sayın Kerim Uras etkinlikte yapmış olduğu konuşmada, Yunanistan ile Türkiye arasında ticaret hacmi ile ilgili ortaya çıkan rakamları analiz ederek anlattı ve iki ülke arasındaki ticaret hacmi ve var olan potansiyelin karşılıklı olarak dengelenmesi için atılması gereken adımlardan söz etti. Ancak halen iki ülke arasında vize konusundaki sıkıntının aşılamadığını vurguladı ve bu sebeple Yunanistan’ın turizm sektöründe büyük kayıplar verdiğine işaret etti.

“Vize kalksa tabii ki turizm burada patlama yapar”

Toplantı sonrası Birlik gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Büyükelçi sayın Kerim Uras şunları söyledi:

“Önemli bir toplantı, Selanik’te önemli bir merkez, buradaki potansiyeli değerlendirmek ve tanışmak için geldik. Diğer önemli bir konuşmacımız var. Coca-Cola’nın Afrika-Avrasya Başkanı sayın Ahmet Bozer, ikimiz birlikte hem bir kısa konuşma yapacağız hemde soruları yanıtlayacağız. Önemli bir toplantı çünkü Selanik aynı zamanda Balkanlar’ın da doğal bir kapısı, onun için buraya önem veriyoruz.

Ticaret hacmi giderek artıyor potansiyel var, bu sene herhalde rekor kırılacak, fakat 750 milyon avro Yunanistan lehine fazla veriyor bu yıl. Türkiye Yunanistan’ın 9 numaralı ihracat pazarı, 3 numaralı da ithalatçısı, dolayısıyla Türkiye-Yunanistan ticaretinde önemli yer tutuyor ama daha halen potansiyeli değerlendirdiğimizi söylemek için bence erken, daha çalışmamız lazım.

Türk Hava Yolları bölgede çok önemli bir rol ifa ediyor özellikle ikili ilişkilerde. Zaten dünya’da da öyle, sayılı hava yolları arasına girdi. Atina’ya günde 3 seferi var, Selanik’e her gün sefer var, bunu daha da arttırmak istiyoruz. Bu tabii ekonomik, kültürel, turizm ilişkilerine hepsine olumlu katkı yapıyor.

Vize kalksa tabii ki turizm burada patlama yapar ve Yunanistan bundan çok kar eder. Şu anda elimizde var olan rakamlara göre geçen yıl 550 bin civarında Türk turist Yunanistan’a geldi, 700 bin Yunanlı turistte Türkiye’ye gitti. Vize kalksa, vizesiz seyahat olsa bunu 1 milyon turiste çıkarmak hiçten değil. Dolayısyla biz onu teşvik ediyoruz ve zannedersem mesafe de alıyoruz.”

 

“Biz ümitliyiz, Yunanistan’daki yatırımlarımıza devam ediyoruz”

Coca-Cola’nın Afrika-Avrasya Başkanı sayın Ahmet Bozer de toplantı ile ilgili görüşlerini Birlik gazetesi’ne şu şekilde aktardı:

“Başkonsolosluğumuzun bir daveti üzerine Türk-Yunan ticari ilişkilerini daha ileriye götürebilme adına düzenlenen bu etkinlikte biz de bu kriz dönemlerinde yaşananları öğrendiklerimizi bunların nasıl belki de uygulanabileceğini bir dost olarak paylaşmak üzere buradayız. Birçok kriz dönemlerini ülkeler atlatıyor. Biz Yunanistan’ın da bunu atlatacağını düşünüyoruz. Şimdiye kadar geçen zaman içinde birtakım ilerlemeler oluyor. Biz ümitliyiz, Yunanistan’daki yatırımlarımıza devam ediyoruz. İnşallah Yunanistan bu krizden kuvvetli olarak çıktığı zaman bizim işimiz de daha kuvvetlenmiş olarak Yunanistan’da devam etmeyi arzu ediyoruz.”

 

Bu önemli etkinliğin düzenlenmesini sağlayan Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin de sırasıyla etkinliği Birlik gazetesi’ne değerlendirdi. Biltekin şunları söyledi:

 

“Başkonsolosluk olarak somut işbirliği için buradayız”

“Öncelikle kalabalığı gördünüz. Burada gerçekten Türkiye ile iş yapmak isteyen, elini taşın altına sokacak, Yunanistan’da ve Türkiye’de çalışacak, bu işten karşılıklı para kazanmak isteyen, hem kendi ailesine hem kendi şirketine ve sonuçta iki ülkeye faydası olacak işadamları var. Selanik’ten 350-400 km mesafeden buraya gelen işadamları var. Hakikaten çalışmak isteyen, işbirliği yapmak isteyen işadamları var. Burada eskiden para sahibi olupta o paraların üstünde oturan insanlar yok. Somut işbirliği için herkes burada.

Coca-Cola’nın Afrika-Avrasya Başkanı sayın Ahmet Bozer’in bizlerle olması tabii çok önemli, onun buraya gelmesi ve Coca-Cola’nın kriz dönemlerinde nasıl faliyet gösterdiğini anlatması güzel bir gelişme. Ancak öte yandan sayın Büyükelçimiz Kerim Uras’ın bizlerle olması hem bize onur veren, hem de Türkiye’nin geçmişini ve buradan nereye doğru gittiğini anlatması bakımından ayrıca önemli. Biz iki konuşmacımıza da çok teşekkür ediyoruz. Başkonsolosluğumuzu da onurlandırdılar.

Benim de konuşmamda söylediklerimi duydunuz. T.C. Selanik Başkonsolosluğumuz burada, görevinin başında. Bizden destek isteyen Yunan firmalarına, Türk firmalarına yardım etmeye hazırız. Biz bu işbirliği için buradayız. Olumlu gündem yaratmak için buradayız. Somut işbirliği için buradayız diye mesajlarımızı verdik. Tabii bunların hepsi aynı zamanda Ticaret Ataşeliğimizin, Ekonomi Bakanlığımızın katkılarıyla düzenlendi. Türk Hava Yolları’nın desteğiyle de, ben onlara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Bu katılımdan onur duyuyorum, gurur duyuyorum, Türkiye’ye olan ilgiyi bu kadar üst düzeyde işadamını biraraya getirerek büyük mutluluk duyuyorum. Yunan televizyonlarının ilgisini gördünüz. Bu da bizim çalışmalarımızın Yunan kamuoyuna ulaşmasında çok faydalı olacaktır. Sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum geldiğiniz için.” 

 BİRLİK TV’DE HABERİN VİDEOSUNU İZLE http://www.dailymotion.com/video/xw293i_selanik-baskonsoloslugu-etkinlik_news#.UNMNwuTZZU0

Katılanların listesi:

 

Turkish-Greek Trade and Business Dialogue

 

18 Aralık 2012

 

Katılım listesi

 

 

 

Konuşmacılar

 

  1. 1.Sayın Büyükelçi Kerim Uras
  2. 2.Sayın Başkonsolos Tuğrul Biltekin
  3. 3.Sayın Ahmet Bozer, Coca Cola Avrasya ve Afrika Grubu Müdürü

 

Başkonsolosluk Mensupları

 

  1. 4.Sayın Seçil Zeynep Doğan, Muavin Konsolos
  2. 5.Sayın Kemal Sinan Tüzün, Ticaret Ataşesi
  3. 6.Sayın Levent İmam, Başkonsolosluk Sekreteri
  4. 7.Sayın Süha Haliloğlu, Ticaret Ataşeliği Sekreteri

 

Yunanistan Dışileri Temsilciliği

 

  1. 8.Athanasios Kotsionis, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Selanik Hizmet Bürosu Müdürü, Selanik

 

Bankalar

 

  1. 9.Mustafa Boran, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı, Selanik
  2. 10.Çağrı İzmirlioğlu, Ziraat Bankası Gümülcine Şube Müdürü, Gümülcine

 

Ticaret Odaları

 

  1. 11.Jannot Apikyan, Kuzey Yunanistan Yunan Türk Ticaret Odası Başkanı, Selanik
  2. 12.Dimitrios Simeonidis, Kuzey Yunanistan Yunan Türk Ticaret Odası 1. Başkan Yardımcısı, Selanik
  3. 13.Eni Mihailidou, Kuzey Yunanistan Türk Yunan Ticaret Odası 2. Başkan Yardımcısı, Selanik
  4. 14.Nikolaos Margaropoulos, Kuzey Yunanistan Yunan Türk Ticaret Odası Genel Sekreteri, Selanik
  5. 15.Panayotis Papadopoulos, Selanik Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Birliği Başkanı, Selanik
  6. 16.Emmanouil Vlachogiannis, Selanik Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı, Selanik
  7. 17.Hristos Meglas, Serez Ticaret Odası Başkanı, Serez
  8. 18.Dimitris Giannakis, Serez Ticaret Odası 1. Başkan Yardımcısı, Serez
  9. 19.Stilianos Moraitis, İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, İskeçe
  10. 20.İrfan Hacıgene, İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı, İskeçe
  11. 21.Serkan Hatip, İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı, İskeçe
  12. 22.Nikolaos Usultzoglu, İmathia Ticaret Odası Başkanı, Veria
  13. 23.Konstantinos Mpaltas, İmathia Ticaret Odası Başkan Yardımcısı, Veria
  14. 24.Anastasios Giakoglou, İmathia Ticaret Odası Müdürü, Veria
  15. 25.Malamati Tsiamitrou, İmathia Ticaret Odası Müdürü, Veria
  16. 26.Nikolaos Rammos, Grevena Ticaret Odası Başkanı, Grevena
  17. 27.Georgios Dagoumas, Grevena Ticaret Odası Üyesi, Grevena
  18. 28.Konstantinos Kiriakidis, Kozani Ticaret Odası Başkanı, Kozani
  19. 29.Georgios Evreniadis, Kozani Ticaret Odası Üyesi, Kozani
  20. 30.Nikolaos Sarris, Kozani Ticaret Odası Üyesi, Kozani
  21. 31.Vagia Loulia, Kozani Ticaret Odası Üyesi, Kozani
  22. 32.Aristotelis Basdanis, Magnisia Ticaret Odası Başkanı, Volos
  23. 33.Evstathios Plastaras, Magnisia Ticaret Odası Genel Sekreteri, Volos
  24. 34.Vasilis Nizamis, Magnisia Ticaret Odası Üyesi, Volos
  25. 35.Georgios Gilis, Halkidiki Ticaret Odası Başkanı, Poligiros-Halkidiki

 

Fuarcılık Kurumları

 

  1. 36.Paris Mavridis, HELEXPO Başkanı, Selanik
  2. 37.Kiriakos Pozrikidis, Selanik Uluslararası Fuarı Genel Müdürü, Selanik

 

Oteller

 

  1. 38.Haris Neofytidis, The Met Hotel Genel Müdürü, Selanik
  2. 39.Konstantinos Alexopoulos, CEO, Domotel Group, Selanik
  3. 40.Giannis Aslanis, Mediterranean Palace Hotel Genel Müdürü, Selanik
  4. 41.Vasilis Vasilakis, Porto Carras Hotel Genel Müdürü, Selanik, Halkidiki
  5. 42.Konstantinos Tornivoukas, Macedonian Hotels Müdürü, Selanik, Halkidiki

 

Turizm Kuruluşları

 

  1. 43.Utku Yazan, THY Selanik Müdürü, Selanik
  2. 44.Stefanos Hatzimanolis, Kuzey Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği Başkan Yardımcısı, Selanik
  3. 45.Thanasis Kalaitzoglou, Orini Halkidiki Organization, Halkidiki
  4. 46.Anastasios Anastasiadis, Go Nestos Organization, İskeçe

 

İş Dünyası

 

  1. 47.Gürtay Kıpçak, Group Government Relations Network Director, İstanbul
  2. 48.Nikos Koumettis, Coca-Cola Business Unit President for Central and Southern Europe, Atina
  3. 49.Nikolaos Efthymiadis, Redestos SA, Selanik
  4. 50.Konstantinos Kallentzis, Palmali Shipping SA, Selanik
  5. 51.Aristidis Ioannou, D. Ioannou SA, Selanik
  6. 52.Claudia Papagianni, Agrotouristiki SA, Arnea-Halkidiki
  7. 53.Giorgos Milonas, Alumil SA, Kılkış
  8. 54.Menelaos Naxiadis, Tobacco in Leaves SA, Selanik
  9. 55.Thomas Zaralidis, ICAP, Kuzey Yunanistan Müdürü, Selanik
  10. 56.Christos Ginis, Euroco SA, Selanik
  11. 57.Giorgos Kaloterakis, Euroco SA, Selanik
  12. 58.Lazaros Kamperakis, Conergy SA, Selanik
  13. 59.Giorgos Moskhas, Filippos SA, Veria
  14. 60.Kiriakos Loufakis, Loufakis Chemicals SA, Selanik
  15. 61.Aspassio Haronitaki, Fifteen Million Kelvin SA, Selanik
  16. 62.Sofia Mouratidou, Artis Causa Gallery’nin sahibi, Selanik
  17. 63.Panagiotis Simeonidis, Simeonidis SA, Selanik
  18. 64.Athanasios Tziritis, Isomat SA, Selanik
  19. 65.Vasilios Kafatos, Delloite SA, Selanik
  20. 66.Vasilis Takas, Thermi Ventures SA, Selanik
  21. 67.Hristos Vagiamidis, Red Apple SA, Gümülcine
  22. 68.George Gozis, Arkas-Hellas SA, Selanik
  23. 69.Ioannis Apostolidis, Kelari Dialekto SA, Kavala
  24. 70.Panagiotis Xliapas, Xliapa SA, Polgiros-Halkidiki
  25. 71.Vasilis Thomaidis, Compucon SA, Selanik
  26. 72.Gedeon Voulis, Voulis SA, Nausa
  27. 73.Stahthis Tavridis, Euroconsultants SA Müdür Yardımcısı, Selanik
  28. 74.Efthimios Nalmpanis, CEO, MEL Paper SA, Selanik
  29. 75.Athanasios Zafirides, Zita Hellas SA, Selanik
  30. 76.Nikolaos Philippou, Philippou SA, Selanik
  31. 77.Dimitrios Vasilakis, Ladi Petra SA, Poligiros-Halkidiki
  32. 78.Pantelis Karagiannis, İşadamı, Selanik
  33. 79.İsmail Mümin, Wentgas SA, Selanik, Gümülcine
  34. 80.Hasan Gemenetzi, Wentgas SA, Selanik, Gümülcine
  35. 81.Giorgos Moschovakis, Kleeman SA, Kılkış
  36. 82.Galinos Giaglis, Orange Advertising SA, Selanik, Atina

 

Basın

 

  1. 83.Alexandra Gouta,  Athens News Agancy and Macedonia News Agency, Selanik, Atina
  2. 84.Sofia Christoforidou, Makedonia Gazetesi, Selanik
  3. 85.Glikeria Kapantai, Makedonia Gazetesi, Selanik
  4. 86.Anni Karolidou, Voria News Portal, Selanik
  5. 87.Leonidas Liamis, Imerisia Gazetesi, Atina
  6. 88.Sotiris Zikos, City Magazine, Selanik
  7. 89.Maria Gatsia, Kerdos Gazetesi, Selanik
  8. 90.Filios Stagos or Ms. Kiki Tsiligkiridou, TV100, Selanik
  9. 91.Maria Dialina TV Makedonia (Antenna Group), Selanik
  10. 92.Vasilis Christodoulidis, TV Makedonia (Antenna Group), Selanik
  11. 93.İlhan Tahsin, Birlik Gazetesi, TRT ve Rumeli TV, Gümülcine
  12. 94.Girogos Mitrakis, Angelioforos Gazetesi, Selanik

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz