Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE’DE “HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ” DÜZENLENDİ

İSKEÇE’DE “HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ” DÜZENLENDİ

14
0

Mustafçova Belediyesi ve İskeçe Türk Birliği tarafından Ilıca’da (Thermes) 6 Mayıs 2013 tarihinde Hıdırellez Şenliği” etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener ve eşi Nurel Şener hanımefendi olmak üzere Gümülcine Muavin Konsolosu Alper Atak katıldı.

Başkonsolos İlhan Şener burada yapmış olduğu konuşmada, Batı Trakya Türk Azınlığı’na birlik ve beraberlik mesajı vererek, bu tabloların, yaşanan bu güzel anların daima devam etmesi gerektiğini belirtti.

Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal da konuşmasında tüm katılımcılara teşekkür ederek, bu etkinliklerin her zaman devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt da yapmış olduğu konuşmada bu etkinliğin Türk dünyasında kutlanan bir mevsimsel bayram olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

“Hıdrellez yenilenmeyi, geleceği, huzuru, umudu, doğanın canlanmasını, dostluğu ve hoşgörüyü simgeleyen evrensel bir bayram olma yolundadır. Bugün olduğu gibi, kalbimizdeki baharı soldurmadan, bu güzel günde bayram şenliğinde aramızda ayrı gayrı olmadan, birlik ve beraberlik içinde şu alanı dolduruyor olmamız azınlık için en büyük sevinç kaynağıdır.

“Bizim temennimiz, burada sergilenen birliğimizin, beraberliğimizin bozulmamasıdır

Sevgili gençler halayları birlikte, omuz omuza çekelim, türküleri, şarkıları birlikte söyleyelim, bugün hem bayram, hem de birlik ve beraberlik günüdür. Bizim temennimiz, burada sergilenen birliğimizin, beraberliğimizin bozulmaması, her gününüzün böyle bayram coşkusu, mutluluğu içinde geçmesidir. Bayramınız kutlu, şenliğiniz mutlu olsun. Sözlerime son verirken, aramızda analarımızın, annelerimizin olduğunu da görüyorum, bu vesileyle şimdiden tüm annelerin de anneler gününü kutluyor, hepinize sağlık, esenlik, huzur ve mutluluk dolu günler diliyorum”

Ayrıca etkinliğe katılanlar arasında İskeçe Milletvekili Hüzeyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt ve yönetim kurulu üyeleri, Dostluk Eşitlik Barış Partisi İskeçe İl Teşkilatı Başkanı Ozan Ahmetoğlu, sabık milletvekili Çetin Mandacı, diğer yerel yöneticiler ve çok sayıda azınlık insanı yer aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz