Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE SYRIZA İL ÖRGÜTÜ’NDEN MHP LİDERİ BAHÇELİ’NİN ZİYARETİNE TEPKİ

İSKEÇE SYRIZA İL ÖRGÜTÜ’NDEN MHP LİDERİ BAHÇELİ’NİN ZİYARETİNE TEPKİ

18
0

SİRİZA Partisi de iç yüzünü göstermeye başladı bile. Daha seçimlerin üzerinden henüz üç hafta geçmiş olmasına rağmen, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın SİRİZA Partisi’ne hediye ettiği iki Milletvekili’nin (biri İskeçe diğeri Gümülcine) Meclisteki yemin töreninin mürekkebi kurumadan SİRİZA da diğer partiler gibi iç yüzünü gösterdi. Azınlıkça’nın haberine göre, SİRİZA’nın İskeçe İl Örgütü MHP lideri sayın Devlet bahçeli’nin Batı Trakya ziyaretinden rahatsızlık duymuş ve yazılı bir açıklama yayınlamış.

Azınlıkça’nın haberi şu şekildedir:

 

İskeçe SYRIZA İl Örgütü’nden MHP lideri Bahçeli’nin ziyaretine tepki

 

İskeçe SYRIZA İl Örgütü bir açıklama yayınlayarak MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Batı Trakya ziyaretine sert tepki gösterdi. Açıklamada “Malum milliyetçi çevreler milliyetçilik ortamını körüklemeye ve (Batı) Trakya’da barışçıl bir ortamda yaşayan halka problemler yaratmaya çalışmaktadır. Türk Milliyetçilerinin “Bozkurt” örgütleri kurmaylarının bölgeyi ziyareti bu minval üzere gerçekleşmiştir.” denildi.

 

Hatırlanacağı üzere 17 Haziran erken genel seçimlerinde İskeçe’de azınlığın rekor oylarıyla Hüseyin Zeybek SYRIZA partisinden milletvekili seçilmişti.

 

İskeçe SYRIZA İl Örgütü’nün söz konusu açıklamasının Azınlıkça Online ekibi tarafından yapılmış Türkçe çevirisi şu şekildedir:

“Halkın elde etmiş olduğu kazanımlarının çok sert ve yoğun bir saldırıya uğradığı bu dönemde, malum milliyetçi çevreler milliyetçilik ortamını körüklemeye ve (Batı) Trakya’da barışçıl bir ortamda yaşayan bölge halkına problemler yaratmaya çalışmaktadır.

 

Türk Milliyetçilerinin “Bozkurt” örgütleri kurmaylarının bölgeyi ziyareti bu minval üzere gerçekleşmiştir.

 

Yerel milliyetçi gruplar ise halkı gerçek sorunlarından uzaklaştırmak amacıyla tepki gösterileri düzenlemişlerdir. Fakat (Batı) Trakya halkının mağdur olarak kullanıldığı bu propaganda dönemleri geride kalmıştır. Halk her zaman gerçek düşmanlarına karşı mücadelelerini sürdürecek ve bugün demokrasi ve halkların kaynaşmasının güvencesini veren ve güçlü olan ‘sol’ her zaman halkın yanında yer alacaktır.”

 

Hatırlanacağı üzere SYRIZA partisi 17 Haziran erken genel seçimlerinde Yunanistan geneli en yüksek oyu İskeçe’de almış ve azınlığın verdiği rekor oylarla Hüseyin Zeybek SYRIZA partisi milletvekili seçilmişti.

Azınlıkça Online®

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz