Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PETRİDİS VE METİOS UYGULADIKLARI KURBAN YASAKLARINI BİR FOTOGRAF KARESİYLE AFFETTİRMEK İSTEDİ!

PETRİDİS VE METİOS UYGULADIKLARI KURBAN YASAKLARINI BİR FOTOGRAF KARESİYLE AFFETTİRMEK İSTEDİ!

40
0

Petridis ve Metios uyguladıkları kurban yasaklarını bir fotoğraf karesiyle affettirmek istedi, azınlık insanı yer mi dersiniz?

Bu yılki Kurban bayramında Başkonsolosluk bahçesindeki bayramlaşma törenine siyasilerden yoğun ilgi vardı. Bunların başında tabii ki tartışmasız Gümülcine (Komotini) Belediye Başkanı Yorgos Petridis ve Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios vardı. Hani derler ya “siyaset insanı “Halep Maymunu”na döndürür, gerçekten bunu gördük ve yaşadık.

Başkonsolosluğu’nun bahçesinde siyasilerin katılımı renkli anların yaşanması ve değişik yorumlara neden oldu. En çok konuşulanların başında gelen ise Gümülcine (Komotini) Belediye Başkanı Yorgos Petridis oldu. Son yıllara bayramlaşma törenleri ve 29 Ekim resepsiyonlarına adımını dahi atmayan sürekli azınlıktan yardımcılarını gönderen Petridis, ekibiyle birlikte gelerek Başkonsolos Ömeroğlu ve eşi, diğer yetkililerle bayramlaşması, orada bulunan soydaşlar tarafından “seçimler yaklaştı” olarak yorumlandı. Tabii ki Başkan Petridis’in iki defa ekip olarak Başkonsolosla fotoğraf çektirmek istemesi ise bu yorumları daha da güçlendirdi. Ancak Kurban satışının yapıldığı Gümülcine Belediyesi’ne ait yerde, arefe günü kurban pazarında polis ile kurbanlık satıcıları arasında Belediyenin yerinde izinsiz satış “tiyatrosu” ile yaşananları bir fotoğraf karesiyle örtbas etmek istemesine galiba yetmeyeceğe benziyor. Bayram da olsa herkes şunu soruyor; Petridis ve ekibi kurban satıcılarına neden gerekli bilgilendirmeyi yapmadı? Bildiği halde hayvan besicilerine gerekli izinleri neden vermedi? Bu bir fotoğraf karesiyle kapanır mı? hep birlikte göreceğiz.

Bu politikalar artık eskide kaldı, Azınlık “bizim Vali”, “bizim başkan” uyutmaca politikaları çok eskilerde kaldı. Yağmurlarda Azınlığın yaşadığı mahalleler sel sularıyla Venedik’i andırırken, Belediye’de Azınlığa karşı politika izleyen aşırı milliyetçi tutumlar içinde olanlarla birlikte hareket ederek Azınlığı yönetmek isteyen Petridis, yaptıklarını bir fotoğraf karesiyle geçiştireceğini zannediyor. Artık geç olduğunu ve geminin su aldığının farkında değil. Azınlığın Gümülcine’de sorunları vardır, kaç dönem oldu bu sorunları çözmedin sayın Petridis. Günü birlik politikalarla geçiştirmek istemen diğerleri gibi bu seçimlerde de senin sonunu getirecek. Bundan emin olmalısın. Azınlık insanı senin gibilerini çok gördü, yaşadı. Görünürde sosyal demokrat, ancak uygulamada ?????      

“Bir Kurbanlık satma ve kesme geleneğimiz vardı, ona da göz diktiniz.”    

Başkonsolosluğun bahçesinde aynı sahne Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios’un gelmesiyle de yaşandı. O da “seçimler yaklaştı” spekülasyonundan payına düşeni aldı. Metios’da son döneme Bayramlaşma ve 29 Ekim resepsiyonlarına “bölge dışında” bulunmasını gerekçe göstererek katılmıyordu. O da başında olduğu Bölge Genel Sekreterliği tarafından harfiyen uygulanmasını istediği kurban yasaklarının ört bas edilmesini düşünüyor olacak ki, boy gösterdi. Evet, bu konu çok hassas bir konu, öyle “tavşana kaç, tazıya tut” deyimi bu uygulamanızı affettirmeyecek azınlık insanına. Dini bir gelenek asırlar sonra sizin tarafınızdan, sizin zamanınızda yayınladığınız kapı gibi belgenizle uygulanıyor. Basının bir kısmında çıkan bazı yazılarla da azınlık insanının suçlu olduğunu kastetmeye kalkışıyorsunuz. Şunu bilmelisiniz, burada tek suçu olmayan geleneği yaşatmak gibi bir hakkı olan azınlık insanıdır. Bir Kurbanlık satma ve kesme geleneğimiz vardı, ona da göz diktiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz