Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFAOĞLU: “YÜZ KÖPEĞİN ULUMASI İLE BATI TRAKYA TÜRKLERİ YAŞADIKLARI TOPRAKLARI TERKETMEZ”!

MUSTAFAOĞLU: “YÜZ KÖPEĞİN ULUMASI İLE BATI TRAKYA TÜRKLERİ YAŞADIKLARI TOPRAKLARI TERKETMEZ”!

15
0

Yunanistan’ın Altın Şafak Partisi (Hrisi Avgi) Batı Trakya’daki mensupları Gümülcine’de ani bir baskınla TC. Gümülcine Başkonsolosluğu ve ardından da Gümülcine Türk Gençler Birliği önüne gelerek “TÜRKLER TRAKYA’DAN DIŞARI” sloganları atarak Batı Trakya Türklerini hedef almışlardı.

Bu çirkin ve provokasyon kokan hareket ile ilgili ilk değerlendirme Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu‘ndan geldi. Mustafaoğlu, Yeni Şafak Gazetesi’ne verdiği mülakatta bu olayı kınayarak şöyle konuştu:

“YÜZ KÖPEĞİN ULUMASI İLE BATI TRAKYA TÜRKLERİ YAŞADIKLARI TOPRAKLARI TERKETMEZ”

”Yunan halkı ile Batı Trakya Türk azınlığı arasında bir sorun yok Ancak çirkin yürüyüşü gerçekleştiren Altın Şafakçıların Yunan halkı ile de problemi var. Onların niyeti bölgede huzuru bozmaktan başka bir şey değil. Yüz köpeğin uluması ile Batı Trakya Türkleri yaşadıkları toprakları terketmez. Kaos çıkarmaya çalışan Altın Şafak üyelerinin çirkin eylemini kınıyorum” diye konuştu.

Yeni Şafak Gazetesi’nin haberi:

Şafak kaosu

Yunanistan’ın Altın Şafak Partisi mensupları Gümülcine’de miting düzenledi. ”Türkler Trakya’dan Dışarı” sloganı atan Yunan ırkçılar, kent sakinlerine ağır tehditler savurdu. Provokosyana gelmeyeceklerini vurgulayan Türkler, ‘Altın Şafak’ın amacı bölgemizde huzursuzluk ve kaos çıkartmak. Irkçıların istemesiyle Batı Trakya Türkleri 600 yıldır yaşadığı bu toprakları terketmez” dedi.

Ülke genelinde düzenlediği sertlik yanlısı gösterilerle ismini duyuran ve genel başkanı ile bazı milletvekileri tutuklanarak cezaevine konan Yunanistan Altın Şafak Partisi üyeleri bu kez Türklerin yoğun olarak yaşadığı Batı Trakya’da gövde gösterisi yaptılar. Yunanistan’ın değişik şehirlerinden gelerek Gümülcine’de toplanan yaklaşık 100 kişiden oluşan Altın Şafak üyesi, ellerinde taşıdıkarı Yunan ve Nazi bayrakları eşliğindeki yürüyüşlerinde Batı Trakya Türkleri’ni hedef aldı.

ÇİRKİN BROŞÜRLER DAĞITTILAR

Şehir merkezinden başladıkları yürüyüşlerini uzun süre sürdürden fanatik Altın Şafak üyeleri, Batı Trakya Müslüman Türk azınlığının biraraya geldiği Batı Trakya Türk Gençler Birliği binasının önünden geçerken ”Türker Trakya’dan Dışarı” diye sloganlar attılar. Batı Trakya Türkleri ile ilgili çirkin ifadelerin yer aldığı broşürler dağıtan Altın Şafak üyeleri polisin geniş güvenlik önlemleri altında yürüyüşlerini tamamladı.

YUNANLILARLA SORUNLARI VAR

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu, Altın Şafak Partisi’ne mensup 100 kişinin Batı Trakya Türklerine gözdağı vermeye yönelik gerçekleştirdikleri yürüyüşü kınadığını açıkladı. Mustafaoğlu, ”Yunan halkı ile Batı Trakya Türk azınlığı arasında bir sorun yok Ancak çirkin yürüyüşü gerçekleştiren Altın Şafakçıların Yunan halkı ile de problemi var. Onların niyeti bölgede huzuru bozmaktan başka bir şey değil” dedi.

Türkleri buradan süremezler!

Altın Şafak üyelerinin 600 yıldır Batı Trakya’da yaşayan Türkleri bu topraklardan başka bir yere gönderme hakkı bulunmadığını ve göderemeyeceklerini dile getiren Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu, “Yüz köpeğin uluması ile Batı Trakya Türkleri yaşadıkları toprakları terketmez. Kaos çıkarmaya çalışan Altın Şafak üyelerinin çirkin eylemini kınıyorum” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz