Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ HARMANLIK DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ HARMANLIK DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

19
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine’de Harmanlık Azınlık Eğitim, Kültür ve Spor Derneği’ni ziyaret etti.

Başkan Ali Çavuş’a bu ziyaretinde Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hasan, Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet, Halkla İlişkiler Birimi Üyeleri Serkan Halil ve Sedat Ali eşlik ettiler.

Heyet, Harmanlık Azınlık Eğitim, Kültür ve Spor Derneği Başkanı İdris Hasan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üyeler tarafından karşılandı.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş DEB Partisi olarak neden AP seçimlerine katılma kararı aldıklarına dönük bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında bugüne kadar azınlığa yapılan haksızlıkları dile getiren Genel Başkan, 90 yıllık azınlığın sorunlarına kaygısız kalan ülkemiz Yunanistan’ın ve Avrupa’nın dikkatini bu noktaya çekmek istediklerini söyledi. Amaçlarının demokratik bir ülkede sorunsuz vatandaşlar olarak yaşamak olduğunu ifade etti. Seçime katılma kararından sonra DEB Partisi’ne ve azınlık adaylarına yapılan mesnetsiz saldırılar demokrasiye, insan haklarına ve azınlık haklarına yapılan bir saldırı olarak nitelendirdiklerini söyledi.

Bugüne kadar azınlığı farklı siyasi guruplara bölerek yönetenlerin, azınlık insanının bir çatı altında toplanmasından büyük kaygı duyduklarını anlattı. 30 yılı aşkın AB Üyesi olan Yunanistan’ın insan hakları ve azınlık hakları bağlamında ciddi adımlar atması gerektiğini söyleyen Genel Başkan, bu ülkede kendilerini ötekileştirilmiş olarak görmek istemediklerini, huzurlu, mutlu ve birinci sınıf vatandaş olarak yaşamak istediklerini belirtti.

Dernek Başkanı İdris Hasan da Genel Başkan ve ekibini derneklerinde ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını, alınan AP seçimlerine girme kararının azınlık adına hayırlı olmasını söyleyerek başarılar diledi.

Daha sonra yeni yerine taşınan dernek adına iki başkan tarafından bir pasta kesildi ve katılımcılara ikram edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz