Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜFTÜLER İBRAHİM ŞERİF VE AHMET METE KAYSERİ VALİSİ DÜZGÜN’Ü ZİYARET ETTİ

MÜFTÜLER İBRAHİM ŞERİF VE AHMET METE KAYSERİ VALİSİ DÜZGÜN’Ü ZİYARET ETTİ

24
0

Dışişleri Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ile İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Kayseri’ye gelerek Vali Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti.

Vali Düzgün, Batı Trakya Türkleri’nin yaşadığı Yunanistan’ın Gümülcine ve İskeçe kentlerinin seçilmiş müftülerini, Kayseri’de görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti. Konuk müftülerin Türkiye programında Kayseri ve Konya ziyaretlerinin bulunduğunu, her iki kentinde Selçuklu kenti olmasının yanı sıra, ortak kültürel bir geçmişe sahip olduklarını belirten Vali Düzgün, “Batı Trakya’daki soydaşlarımızın en önemli ihtiyaçlarından birisi dinlerini, kültürlerini, inançlarını yaşatmaları. Siz de onun için gayret gösteriyorsunuz” dedi.

Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif de Kayseri’de Kuran Kursu, kız yurdu ve cami ziyaretleri ile Selçuklu Medeniyetleri Müzesi’ni gezdiklerini, bundan çok etkilendiklerini, buradan aldıkları izlenimleri de soydaşlarla paylaşacaklarını ifade etti. İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ise ziyaret süresince kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

Ziyaretin sonunda, Vali Düzgün konuk müftülere tarihi Kayseri Saat Kulesi’nin kristal maketini hediye ederken, müftüler de Vali Düzgün’e, Abdulhamit Han’ın Saat Kulesi’nin yer aldığı tablo ile yöresel ürünler hediye etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz