Ana Sayfa Batı Trakya Haber Müftü Mehmet Emin Aga Kabri Başında Anıldı

Müftü Mehmet Emin Aga Kabri Başında Anıldı

2
0

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hak arama mücadelesinde cesurca davranışlarıyla tanınan, sembol isimlerden biri olan merhum İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga, vefatının 15. yıl dönümünde kabri başında anıldı. İskeçe Seçilmiş Müftülüğü tarafından 9 Eylül 2021 Perşembe günü düzenlenen anma törenine çok sayıda soydaş katıldı.

Müftü Aga’nın kabri başında düzenlenen tören Kur’an-ı Kerim’le başladı, duayı ise İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete yaptı. Müftü Mete kabri başında yaptığı konuşmada, Mehmet Emin Aga’nın yaptığı hizmetlere değindi ve verdiği mücadeleyi anlattı.

Törene Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunu temsilen Konsolos Subutay Koç, İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin ve İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu da birer konuşma yaptı.

Ayrıca anma törenine DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, İskeçe Belediye Başkan Yardımcıları Levent Karaosman ve Suha Bekiroğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Asbaşkanı Hasan Boşnak, yerel yöneticiler ve çok sayıda soydaş katıldı.

Müftü Mehmet Emin Aga’nın oğlu Mustafa Aga ise anma törenine katılan herkese aile adına teşekkür etti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz