Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜFTÜLERİMİZ 9. AVRASYA İSLÂM ŞURASI’NA KATILDILAR

MÜFTÜLERİMİZ 9. AVRASYA İSLÂM ŞURASI’NA KATILDILAR

25
0

11-14 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul Conrad Hotel’de 9. Avrasya İslâm Şurası düzenlendi.

Açılışı İstanbul Dolmabahçe Sarayı‘nda T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve T.C. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımı ile gerçekleşen şuraya 33 ülkeden 120 temsilci katıldı.

Şuraya Batı Trakya’dan Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe S. Müftüsü Ahmet Mete katıldılar.

“Avrasya’da İslâm, Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi ana başlıklı şuranın açılış konuşmasını yapan T.C. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, şuranın din istismarı gibi önemli bir konunun masaya yatırılacağı bir ikaz ve inkaz buluşması olduğunu dile getirerek, Allah’ın dinini tanınmaz hale getiren ve adeta dine karşı paralel din icat eden yapılarla mücadelede işbirliğinin ele alınacağını kaydetti.

Şurada İslâm dünyasında yaşanan gelişmelerin de ele alındığı, “Küresel Bir Tehdit Olarak FETÖ Hareketinin Avrasya Yansımaları”, “Avrasya’da Dini Bilgi Üreten Kurumlar”, “Yeni Medya ve Din İstismarı”, “Küresel Tehdit ve Şiddet Hareketi-DAİŞ,“Din İstismarını Önlemenin Yolları ve Çözüm Önerileri” başlıkları oturumlar halinde geniş bir zeminde tartışıldı.

Değerlendirme oturumunun ardından T.C. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in okuduğu sonuç bildirgesi ile şura sona erdi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz