Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜEZZİNOĞLU: “SOYDAŞLARIMIZA YANLIŞLAR OLURSA TAVRIMIZI BELİRLERİZ”

MÜEZZİNOĞLU: “SOYDAŞLARIMIZA YANLIŞLAR OLURSA TAVRIMIZI BELİRLERİZ”

12
0

Türkiye’de Batı Trakya kökenli Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye olarak Yunanistan’a dostluk elini uzattıklarını belirterek, “Ama tabii ki, Batı Trakya’daki vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza yapılacak yanlışlar da olduğu zaman duruşumuzu ve tavrımızı net olarak belirleriz.” dedi.

Kırklareli’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Babaeski ilçesine uğrayan Sağlık Bakanı, Kaymakamlığı ziyaret ettikten sonra yapımı devam eden devlet hastanesinde incelemelerde bulundu.

“Türk ekonomisinin de Türk halkının da Yunanistan’a ciddi katkıları olur”

Burada gazetecilerin Yunanistan’daki ekonomik krize ilişkin sorularını cevaplandırdı. Yunanistan’ın ekonomik krizi akılcı atlatabileceğini söyleyen Müezzinoğlu, “Ekonomik krizi atlatmasında bana göre Türk ekonomisinin de Türk halkının da Yunanistan’a ciddi katkıları olur. Ama ne yazık ki, biraz akılcı düşünmekten ziyade dar, milliyetçi bir akımın rüzgarına kapıldılar gibi görünüyor. Ümit ederim ki, öncelikle Yunanistan’ın hem ekonomik krizden çıkması hem de Yunan halkının yarınlara daha güvenle gidebilmesi adına süreci iyi yönetmeleri gerekir.” dedi.

Yunanistan ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin Başbakanlar düzeyinde iştişare ve ortak bakanlar kurulu toplantısı yapılacağını kaydeden Bakan, “O toplantı öncesinde bütün çalışmaları yaparız. O toplantıda görüşmelerimizi yaptıktan sonra gerekli açıklamaları hükümetimiz yapar. Söyleyecek ilave bir şeyim yok.” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz