Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜEZZİNOĞLU KINIK’TA BATI TRAKYALILARLA BULUŞTU

MÜEZZİNOĞLU KINIK’TA BATI TRAKYALILARLA BULUŞTU

28
0

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Kınık Belediyesini ziyaret edip, devamında da Rumeli – Balkan buluşması altında Maden Şehitleri Parkında Kınık’a göç etmiş Batı Trakyalı ve diğer balkan ülkelerinden gelen hemşehrilerimiz ile bir araya geldi.

Buluşma öncesi Kınık Belediyesine gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na ziyarette, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün, Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin, eski Genel Başkan Opr. Dr. Erol Kaşifoğlu, Soma Şube Başkanı Mehmet Akın, İzmir Şube Başkanı Mümin Durmuş, Üsküdar Şube Başkanı Hasan Küçük, Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Ahmet Kereci ve şube yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Belediye ziyaretinde Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ilçesi ve çalışmaları hakkında bir brifink verdikten sonra Sayın Müezzinoğlu da ziyaret hakkındaki düşüncelerini basın ile paylaştı.

Protokol üyeleri ile birlikte yürüyerek Maden Şehitleri Parkına gelen Dr. Mehmet Müezzinoğlu burada belediyenin organizasyonunda balkan coğrafyasından göç ederek Kınık’a yerleşen soydaşlar ile yemekte bir araya geldi.

Burada toplanan kalabalığa bir konuşma yapan Müezzinoğlu, Rumeli – Balkan Çalıştayları ve detaylarına girmeden önce “Balkanların değişik köşelerinden anavatan Türkiye’ye ve bu büyük Türk milletinin ana unsuru olmaktan hep gurur duyduk, onur duyduk. Sıkıntılarımız oldu, kendi içimizde kendimizle paylaştık, zaman zaman çözdük, zaman zaman çözemedik. Zorluklarımız oldu ama hiç ağlamadık, hiç ihanet etmedik, hiç yanlış yapmadık, hiç ayrıştıran olmadık. Bizim insanımız arasından asla hain çıkmadı, çıkmaz” dedikten sonra bu toplum herşeyi hak ediyor diyerek çalıştay sonuçlarında çözümlenen sorunları tek tek katılımcılar ile paylaştı.

Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Belediye Başkanına Kınık’ta ikamaet eden 700 civarında Batı Trakya Türkünün olduğunu belirterek burada bir temsilcilik açmak için çalışmaların devam ettiğini, kalıcı bir mekan kazanarak bu işe başlamak istediklerinin altını çizerek destek istedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz