Ana Sayfa Yunanistan Haber Meriç Sınırında Sığınma Talebinde Yaşanan Olay Gizemini Koruyor

Meriç Sınırında Sığınma Talebinde Yaşanan Olay Gizemini Koruyor

0
0

İki HDP’li gencin Yunanistan’dan siyasi sığınma talebinde bulunduğu ve ardından da izlerinin kaybolduğu ileri sürüldü.

HDP’li oldukları ve Türkiye’de haklarında Mahkeme tarafından davaların bulunduğu ileri sürülen iki genç 26 Ağustos Salı sabahı, Kumçiftliği (Orestiada) bölgesi Bosnaköy (Nea Vissa) ile Kadıköy (Dikea) arasındaki sınır bölgesinde Yunanistan’a yasadışı yollardan girdikten sonra Umurbeyli köyü (Himonio) polis karakolu ekiplerince yakalanarak karakola getirildiler.

Yapılan ilk kimlik tespitinde birinin 28 yaşında gazeteci A.İ. olduğu, diğerinin de 25 yaşında Üniversite öğrencisi (Güzel Sanatlar Akademisi Müzik Okulu) F.E. olduğu ileri sürülüyor. İki gencin HDP saflarında etkin çalışmalarda bulunduğu, yanlarında da bir HDP Milletvekilinin ve HDP il örgütünün yazısı bulunduğu belirtiliyor.

İki HDP’linin Yunanistan tarafına geçtikten sonra telefonlarından Helsinki Anlaşmaları Yunan Gözlemevi temsilcilerine coğrafi konum attıkları belirtiliyor.

Bölgeden gelen son haberlere göre, iki HDP’li gencin dünden bu yana cep telefonlarına ulaşılamadığı ve izlerinin kaybolduğu iddia edilirken, polisin de konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındığı ve bilgi vermediği söyleniyor.

Son olarak yine iddialara göre, diğer sığınmacılarda olduğu gibi, haklarında yasadışı giriş nedeniyle dava açılmış ve ardından savcılık tarafından iptal edilmiş olması da ciddi soru işaretleri yarattığı belirtiliyor.

Helsinki Anlaşmaları Yunan Gözlemevi temsilcileri, Yunanistan Polisi Sınır Koruma Müdürlüğü, Kumçiftliği (Orestiada) Emniyet Müdürlüğü, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ve Ombudsman’a e-posta ile iki Türk vatandaşının Yunanistan’a sığınma isteği konusunda bilgi ve tüm ayrıntıları (kimlikleri, fotoğrafları ve Yunanistan’daki coğrafi konumları) aktardığı ileri sürülüyor.

Helsinki Anlaşmaları Yunan Gözlemevi temsilcileri tarafından yapılan açıklamaya göre ise, Salı öğleden sonra iki Türk vatandaşının Bulgaristan sınırına çok yakın olan bölgedeki Sarıhisar (Kiprinos) Polis Karakolunda olduklarını ve bu bilginin ardından siyasi sığınma talebinde bulunan iki gencin izlerinin kaybolduğu, onlarla tüm iletişimin kesildiği ve telefonlara cevap vermedikleri ileri sürülüyor.

İki HDP’li gencin Sarıhisar (Kiprinos) Polis Karakolundan sonra büyük olasılıkla Bulgaristan tarafına kaçmış olabilecekleri tahmin ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz