Ana Sayfa Batı Trakya Haberler LİPPSTADT BATI TRAKYA TÜRKLERİ EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ DOĞU TÜRKİSTAN KONFERANSI DÜZENLEDİ

LİPPSTADT BATI TRAKYA TÜRKLERİ EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ DOĞU TÜRKİSTAN KONFERANSI DÜZENLEDİ

25
0

Lippstadt Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği Doğu Türkistan Konferansı düzenledi.

Lippstadt Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği düzenlemiş olduğu Doğu Türkistan Konferansı’na Duisburg Doğu Türkistan Enformasyon Merkezi Başkanı Abdülcelil Karakash konuşmacı olarak katıldı. Duisburg Avrupa Türk Birliği Başkanı İbrahim Doğancı ve Lünen Ülkü Ocağı Başkan ve Yöneticilerinin yanı sıra, BIG Partisi Yönetim Kurulu üyesi İhsan Kılıç ve BIG Partisi Bielefeld temsilcisi Akın Can ve çok sayıda üye ve misafir katıldı.

“Doğu Türkistan’da Çin Zulmü Devam ediyor”

Dernek Başkanı Alpay Ahmet yaptığı açılış konuşmasında, “Ata Yurdumuz Doğu Türkistan’da yaşayan kardeşlerimizin çektiği sıkıntılara, bu zulme kulaklarımızı tıkayamayız. Zulmün olduğu yerde tarafsız kalmak namussuzluktur. Bizler Batı Trakya Türkleri olarak, bugün Türk-Müslüman olduklarından dolayı toplama kamplarında zulme maruz bırakılan, diline, dinine, kimliğine ve namusuna saldırılan kardeşlerimizin acısını paylaşmak ve kamuoyu oluşturmak için bu etkinliği düzenledik. Derneğimizin bünyesinde oluşturulan “Türk Dünyası Çalışma Grubu”nun ön hazırlığını yaptığı konferans davetimize iştirak eden tüm katılımcılara Derneğimiz ve Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyoruz. Merhum Liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in yattığı topraklardan Ata Yurdumuza selam olsun. Türk Milleti zulüm altında yaşayan kardeşlerini unutmamış ve unutmayacaktır.” Dedi.

“Türk-İslam Dünyası nerede?”

Doğu Türkistan ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterisin ardından Avrupa Türk Birliği Başkanı İbrahim Doğancı, Kaşgarlı Mahmud ve Divan-ı Lügati’t Türk’ün üzerine bir sunumun gerçekleştirdi.

Doğu Türkistan Enformasyon Merkezi Başkanı Abdülcelil Karakash, Doğu Türkistan’da bugün yaşananların, bir insanlık Dramı olduğunu, seslerini Dünyaya duyurmakta büyük sıkıntı çektiklerini dile getirdi. Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türklerine, Çin Halk Cumhuriyeti tarafından yapılan zulümlerin ardı arkası kesilmediğini ve Türk ve İslam Dünyası’nın buna seyirci kaldığını belirtti. Doğu Türkistan’da yaşayan Türklerin kendi kaderleri ile baş başa bırakıldıklarını ve bu sahip çıkılmayan insanların Çin zulmü karşısında canlarından ve mallarından olduğunu tüm çıplaklığı ile gözler önüne seren bir konuşma gerçekleştirdi. Dikkatle dinlenen konuşmasının ardından soru-cevap ve bölümünde yoğun bir soru yağmuruna tutuldu.

“Doğu Türkistan’da İnsanlık Suçu işleniyor”

Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği “Türk Dünyası Çalışma Grubu” sözcüsü Dr. Zeki Doğancı yaptığı kapanış konuşmasında katılımcılara tekrar teşekkür ederek, Türk Milletinin her daim kardeşlerinin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini dile getirdi. Bugün Doğu Türkistan’da yapılan zulme “Türk’üm” diyen hiç bir kimsenin duyarsız kalamayacağını belirtti. Yapılan zulmün insanlık adına işlenen bir suç olduğunu söyledi.

Yapılan etkinliğin ardından Doğu Türkistan Enformasyon Başkanı Abdülcelil Karakasha ve Avrupa Türk Birliği Başkanı İbrahim Doğancı’ya Lippstadt Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği’nin teşekkür belgesinin yanı sıra, tüm katılımcılara da Batı Trakya Türkleri lideri merhum Dr. Sadık Ahmet’in resmedildiği porselenler hediye edildi.

Program birlikte yenilen akşam yemeğinden sonra son buldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz